Drama din viața actorului Colin Farrell. Fiul său adolescent are o boală rară

Drama din viața actorului Colin Farrell. Fiul său adolescent are o boală rară
Deși din punct de vedere profesional Colin Farrell este un om realizat, pe parte personală actorul se confruntă cu o adevărată dramă. Fiul său adolescent are o boală rară.

Nu multă lume știe asta, însă actorul Colin Farrell a avut parte de adevărate provocări de când a devenit părinte. Iar asta din pricina faptului că fiul sau, James, acum în vârstă de 17 ani, este un adolescent cu nevoi speciale, însă acest aspect nu îl oprește pe star să simtă că fiul său e lumina ochilor săi. James este fiul lui Farrell făcut cu fosta sa soție, Kim Bordenave. 

Fiul vedetei suferă de sindromul Angelman, o maladie genetică foarte rară, ce apare la unul din 15000 de copii. Sindromul Angelman împiedică dezvoltarea intelectuală a copiilor, mulți dintre ei neputand vreodată să ajungă să vorbească, unii din ei neputand să își țină echilibrul sau să meargă ușor. O altă trăsătură caracteristică a copiilor ce s-au născut cu sindromul Angelman, similar cu sindromul Down, acești copii sunt mai mereu fericiți.

Drama din viața actorului Colin Farrell. Actorul vrea tutela fiului său adolescent 

Colin Farrell și Kim Bordenave

Fiul lui Colin Farrell a fost diagnosticat cu sindromul Angelman la vârsta de 2 ani, iar de atunci viața părinților nu a fost una obișnuită. Cu toate acestea, starul de Hollywood e extrem de mândru de fiul său: „Tot ce a reușit în viață a reușit prin voință și munca grea. Ar trebui să ne inspire.

Lucruri precum mersul, vorbitul, mâncatul, toate sunt lucruri pe care noi le luam ca atare, pentru că ne vine ușor să le facem. Lui James însă îi e greu să facă toate acestea. Îmi amintesc zilele când nu putea urmări nici zece minute de film, deoarece nu putea sta locului. Acum însă poate”, mărturisea actorul în urmă cu câțiva ani. 

Pentru a putea să aibă grijă de fiul său, Colin Farrell (44 de ani)  s-a adresat unui Tribunal din Los Angeles pentru a cere dreptul de a decide în locul lui James, exact cum tutela lui Britney Spears este deținută și acum de către tatăl ei. 

Colin Farrell și fiul său James, pe vremea când acesta era mic.

În cazul în care Colin și Kim vor primi acest drept, vor lua toate deciziile critice din viața lui James. Aceasta include posibilitatea de a decide unde locuiește James, de a accesa dosarele confidențiale, de a reține sau acorda consimțământul medical, de a lua decizii cu privire la educația sa și chiar de a-i controla relațiile sociale sau intime și de a reține sau acorda consimțământul căsătoriei.

Care este starea lui James 

Conform E!, documentele depuse de avocații lui Farrell afirmă că James este „nonverbal și are probleme cu abilitățile sale motorii fine, făcându-l incapabil să-și îngrijească în mod corespunzător propria sănătate fizică și bunăstare și trebuie să aibă nevoie de asistență în pregătirea mâncării, a spălatului și a îmbrăcăminții”. Sunt „siguri” că, dacă James ar putea să-și exprime opinia, ar vrea ca mama și tatăl său să aibă grijă de el.

Presa internațională a adaugat că ședința de judecată este programată pentru 27 septembrie și că medicul de lungă durată al lui James a menționat că va fi „dificil” pentru James să participe la o ședință de judecată. Motivul menționat este că, din cauza condiției sale, el „nu vorbește, devine foarte anxios și își pierde ușor atenția”. 

Foto: Facebook

Recomandarile noastre