Simona Ionescu / Redactor Șef

Drama lui Mihai Morar. Medicii i-au spus că unul dintre copiii lui nu are șanse de supraviețuire

Drama lui Mihai Morar. Medicii i-au spus că unul dintre copiii lui nu are șanse de supraviețuire
Mihai Morar și soția lui, Gabriela, au trecut prin clipe dramatice în urmă cu 13 ani, când au venit pe lume gemenele lor, Mara și Cezara. Povestea lor este una care dă fiori reci oricărui părinte, iar suferința prezentatorului e greu de descris.

Gabriela și Mihai Morar au trei fete adorabile. Mezina familiei, Roua, a venit pe lume în iulie 2019, iar gemenele s-au născut în 2008.

Mara și Cezara s-au născut prematur, când greutatea lor era aproape echivalentă cu a unei pungi de cafea sau de zahăr. Medicii le-au spus că una dintre ele, Mara, nu are multe șanse de supraviețuire, și îl pregăteau pe îndrăgitul prezentator de tot ce era mai rău.

Totodată, micuțele s-au încăpățânat să trăiască, înzdrăvenindu-se de la o zi la alta până când au plecat din incubator, direct în brațele mamei.

Mihai Morar își amintește acele zile de parcă au fost ieri. Și a împărtășit cu publicul trăirile din 2008, când simțea că întreaga lume i se prăbușește în cap:

Ziua MicroEroilor

Pe 17 noiembrie a fost Ziua Copiilor Prematuri. Iar Mihai Morar a împărtășit propria experiență.

„ZIUA COPIILOR A CĂROR PRIMA FOTOGRAFIE NU E ÎN BRAȚELE MAMEI…
Mara Morar. Greutate la naștere: 1,250 kg.
Cezara Morar. Greutate la naștere: 1,800 kg.
Astăzi e Ziua Prematurității. A Marei. A Cezarei. A tuturor copiilor care din sala de nașteri nu ajung direct în brațele mamei, ci în pântecele unui incubator. Azi e ziua tuturor nanoființelor care, după ce luptă să se nască, luptă ca să trăiască. Azi e ziua tuturor microeroilor pe care viața nu îi așteaptă să se facă mari și să lupte pentru ea, lupta lor pentru viață începe din prima secundă. De aceea, prematurii nu sunt doar viețuitori pe planeta asta. Ei sunt supra-viețuitori. Copiii ăștia au supra-viață.
Prezentatorul a publicat și această primă fotografie cu fetițele sale.
Eu sunt părinte de supra-viețuitoare. Mama lor le-a dat viață. Dar ele, Mara și Cezara, și-au dat singure supra-viață. Gândește-te cum e să nu-ți poți ține pruncul în brațe după naștere…să îl vezi zile la rând, săptămâni și, de multe ori, chiar luni întregi prin geamul unui incubator. Părinții de supra-viețuitori nu au auzit asta din povești, au trăit povestea asta.
Îmi dau lacrimile și acum când văd fotografia asta. Prima poză cu Mara și Cezara nu e în brațele mamei. Prima poză cu supra-viețuitoarele noastre e în pântecele incubatorului de la neonatologie.
Mara și Cezara sunt pentru noi dovada că minunile există. Statistic, e crunt ce spun, ar fi trebuit să trăiască doar una dintre ele. Da, în România, doar jumătate dintre copiii născuți înainte de termen rămân în viață. În țară, se naște un prematur la fiecare jumătate de oră. 20.000 pe an. Doar 10.000 trăiesc.
Azi e ziua lor. A copiilor neținuți în brațe după naștere. A copiilor a căror “primă băiță” nu le-o fac mami și tati. A copiilor născuți prematur, care au parte de bebelușeală abia după ce devin singuri “maturi”.
Azi e ziua Marei, a Cezarei și a tuturor supra-vieților din viețile noastre. Dar e și ziua noastră, a tuturor părinților care nu doar au auzit că există copiii prematuri, dar au copii prematuri pe Pământ…și în Cer.
Cu dragoste de tată de supra-viețuitoare, Mihai Morar.”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre