Drama unui campion al României. Plângând, a povestit cum a început să se manifeste boala

Drama unui campion al României. Plângând, a povestit cum a început să se manifeste boala
Chiar dacă sportivii duc, în principiu, o viață sănătoasă, nici ei nu sunt scutiți de probleme. Un fost campion al României a făcut dezvăluiri în lacrimi despre drama sa.

Adrian Sălăgeanu  are 38 de ani și a fost campion în Liga 1 alături de Oțelul Galați. Fostul fundaș stânga de la Gloria Bistrița, Oțelul Galați, Vaslui sau ASA Târgu Mureș, s-a stabilit acum în Marea Britanie, unde încearcă să pună bazele unei academii moderne de fotbal.

Nu cu mult timp în urmă, s-a confruntat cu o dramă teribilă. Cariera sa a fost în cumpănă, iar medicii nu au avut prognosticuri prea bune. Fostul fotbalist a făcut mărturisiri  complete la GSP Live.  A rememorat, cu lacrimi în ochi, episodul care i-a dat viața și cariera peste cap: lupta cu hepatita.

Sălăgeanu: „Aveam stări de leșin”

Simptomele bolii s-au declanșat brusc. „A fost destul de complicat. Înaintea unui meci cu FC Național (n.r – în perioada în care evolua la Gloria Bistrița), eu deja nu mă simțeam bine, nu eram în apele mele. La pauza acelui meci, simțeam că pur și simplu nu mai pot. M-am dus la Coroian sau la Sandu Negrean – aveam o relație bună cu ei, deși eram mai tinerel – și le-am spus: «Vă rog frumos, spuneți-i lui Ovidiu Sabău să mă scoată. Nu știu ce-i cu mine, dar nu mai pot». Mă certase Sabău în prima repriză, pe bună dreptate.

M-a scos de pe teren, am mers direct la duș, apoi în cameră, unde am dormit până a doua zi pe la ora 21. Meciul fusese la ora 14-15. Am dormit destul de mult. În următoarea lună, mi-am făcut anumite analize, dar doctorii mi-au spus că sunt în regulă. Totuși, aveam stări de leșin, de amețeli, nu mă simțeam bine la antrenamente.

Timp de o lună, eram certat pentru că nu-s profesionist și nu dau totul la antrenamente. Slăbisem undeva la șapte-opt kilograme într-o lună. Stăteam noaptea cu mama și tata la telefon, le spuneam că mi-e rău, că nu mai pot. Într-o dimineță, tata mi-a zis: «Nu mă interesează, îmi bag… în el de fotbal, vino acasă!» M-am urcat într-un microbuz și am plecat acasă”, a spus Adrian Sălăgeanu.

Adrian Sălăgeanu a fost la un pas să intre în comă hepatică, dar l-a găsit pe Dumnezeu

„Mama sa s-a speriat așa de tare văzând halul în care arăta fiul ei, încât l-a dus direct la spitalul de boli contagioase. „Doctorul s-a uitat la mine și, credeți-mă, în 10 secunde mi-a spus că am hepatită!  Eram într-o stare deplorabilă. Nu vreau să dramatizez și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am trecut cu bine peste asta, dar doctorii le-au spus părinților mei că prima săptămâna este critică și că există posibilitatea ca în orice moment să intru în comă hepatică, iar ficatul să se blocheze și să iasă mai puțin plăcut.

Dar am trecut cu bine peste. A fost și momentul în care l-am descoperit pe Dumnezeu. Am ieșit după 3 săptămâni din spital și am mers la o mânăstire unde m-am spovedit pentru prima oară în viața mea”, a afirmat Sălăgeanu, la GSP Live.

„După două luni și jumătate, mi-am făcut analizele de trei ori. Doctorii le-au spus părinților mei că, din punct de vedere medical, este imposibil ca la două luni și jumătate de la operație, la ce situație am avut eu, să nu se mai vadă nicio urmă de hepatită pe ficat! În mod normal, ar fi trebuit câteva luni ca virusul să se negativizeze. La mine, nu s-a mai văzut nici cea mai mică urmă de boală. Din punctul meu de vedere, pot să zic cu mâna pe inimă că atunci l-am găsit pe Dumnezeu”, a mai adăugat, în aceeași emisiune, fostul fotbalist Adrian Sălăgeanu.