Legătura mai puțin cunoscută a Regelui Mihai cu regina Elisabeta II. Cum a ajuns în cea mai importantă poziție a unei fotografii oficiale

Legătura mai puțin cunoscută a Regelui Mihai cu regina Elisabeta II. Cum a ajuns în cea mai importantă poziție a unei fotografii oficiale
Festivităţile organizate timp de patru zile în Marea Britanie cu ocazia Jubileului de Platină, care a marcat împlinirea a 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta II, s-au încheiat duminică, printr-o paradă pe străzile din centrul Londrei.

Zeci de mii de persoane au participat inclusiv la petreceri stradale organizate la nivel naţional în Regatul Unit, informează Reuters. La Londra au ajuns și reprezentanții Familiei Regale a României.

La Londra, Majestatea Sa Custodele Coroanei, Margareta și Alteța Sa Regală Principele Consort, Radu, au asistat la „Trooping the Colour”, ceremonia militară care a deschis sărbătoarea Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta II.

Așa cum știți, Trooping the Colour este parada militară anuală desfășurată de Ziua Suveranului, iar anul acesta ea a onorat cei 70 de ani de domnie ai Majestății Sale Britanice. La ceremonie au luat parte 1200 de ofițeri și soldați, 400 de instrumentiști militari, 240 de cai și 70 de avioane.

Ceremonia s-a încheiat, ca în fiecare an, cu o survolare a Palatului Buckigham executată de Forțele Aeriene Regale în onoarea Reginei Elisabeta II, comandantul suprem al Forțelor Armate Britanice.

„În după-amiaza zilei de 2 iunie, Custodele Coroanei și Principele Radu s-au întâlnit, la Clarence House, cu ASR Principele de Wales și cu ASR Ducesa de Cornwall. Întâlnirea a avut un caracter privat”, a transmis Familia Regală a României.

„Verișoara de la Londra”

La precedentul jubileu al Reginei Elisabeta II a participat fostul suveran, Regele Mihai I al României. De altfel, acesta era verişor de gradul al III-lea cu Regina Elisabeta a Mari Britanii şi, totodată, Regele Mihai era stră-strănepot al Reginei Victoria a Marii Britanii.

„Regele Mihai a fost apropiat Reginei Elisabeta II a Marii Britanii, acesta fiind invitat cu ocazia jubileului de diamant, în 2012, atunci când s-au sărbătorit 60 de ani de la urcarea pe tron a Reginei.

Cu această ocazie a fost organizată o sesiune foto în care Regele Mihai împreună cu monarhii altor 26 de state au luat parte. Locul Regelui Mihai a fost în dreapta Reginei Elisabeta II, iar în stânga acesteia a stat Regele Simeon al Bulgariei”, se transmite pe pagina de Facebook tribut Regina Maria a României, o comunitate cu peste 130.000 de membri.

Sursa foto: Facebook