Dramele neștiute din viața cântăreței Tina Turner

Dramele neștiute din viața cântăreței Tina Turner
Tina Turner este un nume răsunător pe scena muzicii mondiale. La cei 81 de ani ai săi, “Regina Rock n’ Roll-ului” cum este supranumită, se poate lăuda cu o carieră frumoasă de peste 60 de ani, dar și cu nenumărate premii internaționale printre care și 8 Grammy. Când vine vorba însă de viața personală, lucrurile nu au stat tocmai roz. Într-un material exclusiv acordat mirror.co.uk, Tina Turner vorbește deschis despre abuzurile din viața ei și tentativa de sinucidere.

Drumul ei personal nu a fost deloc lin, căci Tina Turner a supraviețuit de-a lungul timpului unui soț abuziv, copilul ei cel mare și-a luat viața și ea însăși a avut o tentativă de sinucidere. Acestea nu au fost singurele probleme ale legendei muzicicii rock, căci au urmat un accident vascular cerebral, insuficiența renală și apoi cancer intestinal. În ciuda acestora care ar dobori pe oricine, Tina Turner spune că nu ar schimba nimic: “Îmbrățișez întreaga călătorie a vieții mele. Fiecare parte a contribuit la faptul că am devenit cine sunt astăzi și sunt foarte fericită acum”, a declarat artista. 

Vorbind de la casa ei din Lacul Zürich, Elveția, o vilă pe care o împarte cu soțul ei Erwin Bach în vârstă de 64 de ani, Tina spune: „Au existat o serie de experiențe dificile care m-ar fi putut distruge, dar în schimb au devenit combustibil pentru călătoria mea, propulsându-mă în sus . 

Tina Turner și actualul ei soț, Erwin Bach / Sursa foto: Facebook

Printre cele mai întunecate perioade ale cântăreței a fost cea în care era căsătorita cu regretatul Ike Turner, acesta fiind cel care a văzut prima oară talentul ei, a redenumit-o Tina Turner și s-a căsătorit cu ea în 1962, moment care avea să fie începutul faimei ei. A urmat transformarea lui Ike într-un bărbat violent și înșelător din cauza consumului excesiv de droguri.  În 1968, Tina avea deja grijă de fiul ei mai mare Craig, al cărui tată saxofonist Raymond Hill o abandonase, fiul ei cu Ike, Ronnie, dar și cei doi copii ai lui Ike dintr-o relație anterioară.

„După ce am încercat să mă sinucid, am simțit că sunt încă în viață pentru că am un scop, o misiune de îndeplinit”

Pe fondul tuturor problemelor cu care se confrunta, Tina Turner povestește cum a luat într-o noapte peste 50 de somnifere, apoi a urcat pe scenă “Singurul lucru pe care l-am putut simți a fost că am ajuns la final”, mărturisește aceasta. Opt ani mai tărziu, l-a părăsit pe Ike și a fugit de el cu doar 36 de cenți la ea. 

A urmat lupta pentru a-și face un nume în industria muzicală, lucru pe care l-a și făcut, deși avea aproape 40 de ani. Astfel, albumul multi-platină “Private Dancer” a vândut peste 10 milioane de exemplare în întreaga lume. 

Ulterior Tina a început să studieze budismul și să cânte zilnic la sfârșitul anilor ’60, spune: „După ce am încercat să mă sinucid, am simțit că sunt încă în viață pentru că am un scop, o misiune de îndeplinit în viață.” Tenacitatea ei a ajutat-o ​​la 100 de milioane de vânzări de discuri, 8 premii Grammy, o lovitură de box office în 1985 cu Mad Max Beyond Thunderdome și un loc în Rock & Roll Hall of Fame. 

Sinuciderea fiului și problemele de sănătate 

După ce acum câțiva ani s-a confruntat cu cancer intestinal și insuficiență renală, Tina Turner a luat în considerare sinuciderea asistată, înainte că Erwin să-i doneze rinichiul său în 2017. Un an mai târziu, o nouă dramă urma să aibă loc în viața artistei, când fiul acesteia s-a sinucis. 

Tina Turner și fiul ei, Craig / Sursa foto: Facebook

Despre sinuciderea fiului ei, Craig, în 2018 artista își amintește și acum cu durere: “Eram  la Paris cu Erwin pentru a sărbători aniversarea noastră și pentru a participa la prezentarea de modă a prietenului nostru Giorgio Armani. După spectacol, eram pe punctul de a mă culca când Erwin a primit un mesaj urgent de la Los Angeles. Craig murise. Au trecut aproape doi ani acum, dar mi-e dor de Craig la fel de mult ca oricând. Craig suferea de o singurătate profundă, care cred că era legată de depresia clinică. Era aproape de fratele său mai mic, dar suferea în tăcere. Abia după moartea sa bruscă am început să înțeleg că Craig s-a confruntat cu probleme serioase de sănătate mintală.” 

În ciuda tuturor problemelor și pierderilor, Tina Turner spune că atunci când se uită în oglindă vede “seninătate”. Cât despre bani, aceasta a învățat un lucru important: “Nu te fac fericit. Fericirea este în tine”, încheie celebra cântăreață. 

Cristi Borcea, muză pentru pictori. E mai scump decât Iliescu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre