E incredibil, dar în România e nevoie de astfel de explicații. De ce nu trebuie sărutați morții

E incredibil, dar în România e nevoie de astfel de explicații. De ce nu trebuie sărutați morții
Românii au nevoie de explicații pertinente și sfaturi, pentru că unele din gesturile pe care le fac în mod natural le pun viețile în pericol. De exemplu, e util să știe, de la medic, de ce nu trebuie sărutați morții.

Dr. Viktor Ivanovik, un medic din Moldova care are un cont de TikTok foarte bine urmărit, a decis să explice riscurile la care se expun persoanele care își sărută rudele decedate. Clipul acestuia a devenit viral. El are o comunitate de aproape 300 de mii de urmăritori pe TikTok.

Riscuri majore pentru persoanele care își sărută rudele decedate

Chiar dacă pentru mulți dintre români acesta este un mod de a ne lua rămas-bun de la cei trecuți în neființă, gestul este, de fapt, extrem de periculos. oamenii se expun, din neștiință, la o serie de pericole.

@viktor.ivanovik♬ الصوت الأصلي – malakzahraobeidat

„Niciodată nu săruta pe cel răposat! 9 ore după deces, țesutul corpului începe să se descompună. Bacteriile corpului în stare de descompunere prind să iasă la suprafață. Factori de risc: pierderea mirosului, practic în totalitate!”, a scris medicul Viktor Ivanovik, pe contul său de TikTok.

Românii îl contrazic pe medic: explicațiile științifice nu primează în fața emoțiilor

Videoclipul medicului Viktor Ivanovik a devenit viral în mediul online. Românii au reacționat imediat. Au fost suficient de mulți care au fost de acord cu explicațiile științifice transmise de acesta. Oamenii par să înțeleagă că nu merită să se expună unor riscuri ce le pune sănătatea și chiar viața în pericol. Mulți alții, însă, nu sunt de aceeași părere.

„Mi-am pupat tatăl și aș mai face-o de un milion de ori! Pot să pierd și gustul și mirosul, este tatăl meu!”, „Sincer, nu cred că rezistă cineva să nu își pupe părintele pe mână sau frunte ultima oară. Eu am pupat mâna tatălui meu pentru ultima oară”, „Este greu când te desparți de cineva drag.

Spre exemplu un copil, mamă, tată, frate etc. Poate aveți dreptate științific, dar într-o asemenea situație e greu”, au fost doar câteva dintre comentariile internauților, la clipul de pe TikTok al doctorului Viktor Ivanovik.