E oficial. După valul 4 de COVID vine mutația Delta Plus. Ce spun specialiștii

E oficial. După valul 4 de COVID vine mutația Delta Plus. Ce spun specialiștii
De parcă nu ne ajungea varianta Delta, care a adus o nenorocire în întreaga lume, cercetătorii britanici sunt disperați. A apărut și Delta Plus.

O nouă variantă a coronavirusului, Delta Plus, a speriat Marea Britanie. Ce spun oamenii de știință.

Altă nenorocire. În plin val 4 al pandemiei, coronavirusul a făcut o altă mutație: Delta Plus

Cercetătorii din Marea Britanie sunt în alertă. Se confruntă cu o nouă creștere a numărului de infectări cu coronavirus, iar asta se datorează faptului că noul virus a mai suferit o mutație. E vorba de Delta Plus, despre care în acest moment nu se cunosc multe lucruri.

Din acest motiv, specialiștii lucrează non stop pentru a descoperi care sunt particularitățile noii tulpini care creează atât de multe probleme. Specialiștii sunt însă optimiști și speră să găsească soluții cât mai repede, pentru că au toate instrumentele necesare.

„Nu există niciun indiciu clar că este considerabil mai transmisibil”

”Avem nevoie de cercetări urgente pentru a ne da seama dacă această variantă Delta Plus este mai transmisibilă, are o evaziune imunitară parțială. Nu există niciun indiciu clar că este considerabil mai transmisibil, dar ar trebui să lucrăm pentru a caracteriza mai rapid aceste variante și alte noi variante.

Avem instrumentele necesare”, a notat Scott Gottlieb, fostul comisar al Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA pe contul său de Twitter. Potrivit lui Gottlieb, care face parte și din consiliul de administrație al Pfizer, în acest moment omenirea nu trebuie să se îngrijoreze foarte tare, dar e necesară o atenție sporită.

Ce se cunoaște până în acest moment

Referitor la varianta Delta Plus, oamenii de știință cred că noua tulpină ar putea include și mutația K417N. De fapt, asta e ceea ce îi sperie pe cercetători, întrucât este găzduită de varianta beta care este asociată cu un risc crescut de reinfectare a pacienților. Dar nimeni nu poate să spună în acest moment dacă Delta Plus este mai agresivă sau nu ca precedenta.

Chiar și așa, cu puțin timp în urmă, în Germania a fost publicată o lucrare științifică din care reiese că ambele variante sunt mult mai periculoase pentru celulele pulmonare decât prima.

Sursă foto: biziday, protv