Simona Ionescu / Redactor Șef

Derapaj incredibil la Realitatea TV. Prezentatoarea a măsurat în direct „potența” unui jurnalist, încercând să o imite pe Șoșoacă

Derapaj incredibil la Realitatea TV. Prezentatoarea a măsurat în direct „potența” unui jurnalist, încercând să o imite pe Șoșoacă
Seara trecută s-a consumat un nou moment de linșaj mediatic la Realitatea Plus, televiziunea patronată de Măricel Păcuraru și Cosmin Gușă. Aici a continuat seria atacurilor la adresa acționarului majoritar al ziarului Evenimentul Zilei, Dan Andronic. Realizatoarea a vrut să fie ceva serios, nimicitor, dar i-a ieșit o vorbărie de tot râsul.

Grupul condus de Maricel Păcuraru de la Realitatea Plus, care încearcă preluarea brandului EVZ, a lansat aseară, în direct și la oră de vârf, un atac halucinant la adresa celor care au considerat linșajul mediatic de la Realitatea inacceptabil și au reacționat public. Atacul verbal a fost „recitat” de Alexandra Păcuraru, fata lui Maricel Păcuraru, realizatoarea emisiunii „România Suverană”. A preluat tema potenței de la senatoarea Șoșoacă, dar nu i-a reușit imitația căci e greu cu cuvintele și sensul lor.

Atac penibil la adresa directorului EVZ

„Nu sunt eu consumatoare de picanterii, nu mă interesează intimitatea altora, dar nu pot să nu vă spun că Dan Andronic este mic… nu e dotat, chiar rușinos de jos. Și ca să se răzbune că nu poate să fie bărbat, că nu are cu ce, a combinat femeile altora. La unele a ținut, la altele nu. (…) Căci cu altceva, cu ce poți compensa bărbăția, zic. Iar cei ce astăzi sar în apărarea lui, nu sunt decât fripturiști deghizați în jurnaliști care, pentru un ban în plus, latră cât pot de tare din trompetele ruginite!”, a spus Alexandra Păcuraru.

Amintim că printre jurnaliștii care au reacționat public la linșajul mediatic care durează de ceva vreme la Realitatea Plus s-au numărat: Ion Cristoiu, Adrian Sârbu, Victor Ciutacu, Marius Tucă, Simona Ionescu, Mirel Curea, Robert Turcescu, Ionuț Cristache, Alecu Racoviceanu, Florian Bichir, col. Tudor Păcuraru, gen. Alexandru Grumaz, Dan Laurențiu Ionescu. Plus site-uri importante care au preluat comunicatul redacțiilor Evenimentul Zilei și Capital.

Dan Andronic vrea să știe care este standardul de dotare la Realitatea Plus

Dan Andronic a reacționat pe pagina sa de Facebook: „Alexandra Păcuraru, fata lui Tata de la Realitatea Plus, a livrat aseară încă un editorial video care poate câștiga unul din marile premii ale planetei. O mostră de inteligență jurnalistică cum rar am văzut. Fata lui Tata a vorbit. Și a spus ce știa mai bine, ce a învățat ea la școala de jurnalism Păcuraru & Gușă. Ceva scârbos, cu tentă sexuală. A aflat că am… mică. Rușinos de mică. De fapt, nici nu pare să existe… Poate că de aici vine faptul că nu vreau să cedez EVZ unui grup de presiune și șantaj.

Alexandra Păcuraru, jurnalistă, aseară, în direct, în prime-time, la Realitatea Plus: Nu sunt eu consumatoare de picanterii, nu mă intereseză intimitatea altora, dar nu pot să nu vă spun că Dan Andronic este mic… nu e dotat, chiar rușinos de jos.

Și ceilalți jurnaliști care și-au manifestat solidaritatea cu noi au probleme în opinia Clanului Păcuraru. Sunt fripturiștii, cu trompeta ruginită…

Trecând peste agramatismele și fracturile logice inerente (cum poți lătra într-o trompetă???), imediat apar întrebările: De unde știe? Nu a invocat nici o sursă. A cerut și opinia preopinentului? Nu. Păi, asta-i anchetă jurnalistică corectă?

Ați primit o observație fină, de analistă atentă, ușor incomodată că trebuie să facă o asemenea dezvăluire la un post de televiziune serios, cum e Realitatea Plus. Un post la care vin analiști de seamă. Dar care nu poate ceda principiilor care au adus-o în această postură, de dezvăluitoare a marilor probleme ale planetei.
Oare i-a întrebat și pe invitați cum stau cu dotarea sexuală înainte să-i accepte în studiou? Sau dacă faci parte din gașcă, treci examenul automat?

Chiar nu vă este jenă să vă duceți/uitați la o asemenea mizerie?

Un post de televiziune transformat într-o bâtă, numai bună să-i amenințe, șantajeze, înspăimânte pe toți cei care nu cedează dorințelor Clanului Păcuraru. Așa au procedat în cazul Romprest, așa au acționat în cazul B1 TV, așa fac acum, cu EVZ.

O ultimă nedumerire: Păcuraru, cam care este standardul jurnalistic pe care-l aplicați în minunata voastră televiziune, în centimetri sau metri, de la care un bărbat poate fi considerat dotat sexual într-un mod în care să nu se simtă rușinat, abuzat, făcut de rușine, în direct și la oră de vârf, chiar de patroana postului? Dacă e femeie, ce măsurați? Nu de alta, dar poate vrea și CNA să aplice noul cod de la Realitatea Plus”, a scris Dan Andronic, directorul EVZ și Capital.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre