Ei au fost bărbații din viața Mariei Ciobanu. Cum i-a făcut curte Ion Dolănescu

Ei au fost bărbații din viața Mariei Ciobanu. Cum i-a făcut curte Ion Dolănescu
Viața Mariei Ciobanu, ciocârlia muzicii populare românești nu a fost lipsită de probleme și necazuri. Dar a avut încredere în Dumnezeu și a răzbit.

E una dintre cele mai iubite cântărețe ale României și o femeie extrem de sinceră și transparentă. Iată ce nu ați știut niciodată despre Maria Ciobanu.

Ei au fost bărbații din viața Mariei Ciobanu. Cum i-a făcut curte Ion Dolănescu

A văzut lumia zilei pe 3 septembrie 1937, în comuna Roşiile din judeţul Vâlcea, iar la naștere ursitoarele i-au dat cel mai frumos dar: o voce divină. Talentul l-a moștenit de la părinții ei care erau mari iubitori ai cântecului popular românesc, tatăl fiind instrumentist, iar mama, Nicolița Ciobanu, solistă. Dacă în carieră toate s-au legat, în viața personală, artista a trecut peste multe greutăți.

S-a căsătorit foarte tânără

Prima dată când a spus da era foarte tânără, primul partener de viață fiind tractorist. Din iubirea lor s-a născut Leontina Văduva, iar cei doi s-au despărțit rapid, motivul fiind comportamentul de netolerat al bărbatului. „Mama era foarte tânără când s-a căsătorit, după un an şi-a dat seama că relaţia nu merge.

S-a recăsătorit la scurtă vreme, însă nu mi-a spus că eu am, de fapt, alt tată. Când am aflat adevărul, pe la 9 ani, l-am încasat ca pe un şoc. Tată a venit s-o vadă pe mama şi în faţa blocului m-a recunoscut. Eu semăn foarte bine cu el. M-a luat de gât şi mi-a zis: “Tu ştii că eu sunt tatăl tău?” L-am mai văzut doar de patru ori în toată viaţa mea”, a povestit Leontina într-un interviu mai vechi pentru Formula AS.

La nunta cu Ion Dolănescu i-a cântat Maria Lătărețus

În anul 1960 Maria Ciobanu l-a cunoscut pe Ion Dolănescu, iar artistul a început să-i facă o teribilă curte, deși aceasta era căsătorită. „Îmi amintesc că prin 1968 spre 1969 Dolănescu îmi făcea curte. Dar eu eram măritată, o aveam pe Camelia, care avea doi anişori… Nu-l băgam în seamă, dar îmi plăcea cum cânta. (…) Mergeam la recepţii de gradul zero, la familia Ceauşescu, unde se înmânau invitaţii nominale. Nu puteam să lipsesc şi nu puteam să mergem împreună. Iar el era extrem de gelos! La Revelionul ’69 spre ’70 am cântat cu Ion Dolănescu piesa „Au, lele, vino-ncoa!” denumită şi „Hăulita”. Ne-a însurat lumea de-atunci. Se spunea că mi-am lăsat bărbatul şi m-am măritat cu Ion Dolănescu. Şi nu era aşa atunci.

După ce am început să cânt cu Ion, care s-a ţinut de capul meu vreo trei ani, treptat, prin 1971, ne-am îndrăgostit… Probabil că a fost destinul. Am divorţat, ne-am îndrăgostit, apoi ne-am căsătorit şi s-a născut un băiat, cu care mă mândresc: Ionuţ. Am rămas împreună până în 1974 când… nu ne-am mai înţeles… Avea Ionuţ 2 ani şi două luni. Băiatul a rămas la el. Am suferit mult!”, a dezvăluit Maria Ciobanu, într-un interviu pentru Wowbiz.

„Ileana îmi spunea: «Să dea Dumnezeu la toate femeile bărbat că al meu!» și avea dreptate, fiindcă este un sufletist…”

O mare durere pentru Maria Ciobanu, care a fost nevoită să-și refacă din nou viața, iar în 1981 s-a căsătorit cu cel mai bun bărbat din lume, Mircea Câmpeanu. Nimeni altul decât fostul soț al regretatei cântărețe, Ileana Sărăroiu. Familia artistei s-a opus nunții, care a avut loc după fix un an de la moartea artistei, ba chiar au existat voci care au spus că Maria Ciobanu ar fi avut o relație cu Câmpeanu încă din perioada când Ileana era în viață. Lucru negat cu vehemență de Maria Ciobanu.

„Se spunea că aș fi avut o relație cu el încă dinainte să se prăpădească Ileana… Nimic n-a fost adevărat… Dumnezeu îmi este martor. Nici nu m-am gândit vreodată că eu mă voi mărită cu acest om. Il luăm la nunți, pentru că avea stație și mașină, că să-i mai ocup timpul, pentru că suferea cumplit. Mai ales că ei s-au iubit foarte mult.

Când eram la Tel Aviv, Ileana îmi spunea: «Să dea Dumnezeu la toate femeile bărbat că al meu!» și avea dreptate, fiindcă este un sufletist… Dacă Dumnezeu mi-l scotea în cale de la început, n-aș fi avut atâtea necazuri… Ileana a murit în 1979, iar noi suntem împreună din 1981. Eu am iubit-o atât de mult pe Ileana, încat cu greu i-am acceptat lui Mircea cererea în căsătorie”, a declarat Maria Ciobanu, potrivit Jurnalul.

Sursă foto: ftetele