Lacrimile nu se mai opresc pentru Elena Udrea. Mesajul trimis din spatele gratiilor îți rupe sufletul

Lacrimile nu se mai opresc pentru Elena Udrea. Mesajul trimis din spatele gratiilor îți rupe sufletul
Elena Udrea are o dorință imensă, dar nici anul acesta nu i s-a împlinit. Lacrimile sunt amare pentru fostul ministru al Turismului.

Elena Udrea și-a dorit enorm acest lucru, dar nu are nici o șansă. Lacrimile mamei nu se mai opresc.

Și anul trecut și anul acesta, Elena Udrea și-a dorit enorm să fie acasă pentru a-și sărbători fetița. Din nefericire, nu i-a fost aprobată nici acum permisia pentru 24 de ore, pentru a fi alături de fetița ei, care va împlini cinci ani.

Extrem de tristă și cu sufletul plin de lacrimi, Elena Udrea a transmis un mesaj tulburător din spatele gratiilor. Fostul ministru al Turismului susține că cei de la conducerea penitenciarului Târgșor nu respectă dreptul legal la permisii, în condițiile în care în pușcărie sunt multe mame care au copii minori și au mare nevoie de prezența mamei.

„Mi se refuză acest drept”

”Este al doilea an în care solicit sa mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naștere a fetiței mele, care luna aceasta împlinește 5 anisori, dar mi se refuză acest drept.​ Deși legea prevede posibilitatea ca deținuții sa meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru ca menținerea legăturii cu familia s-a dovedit esențială în reabilitarea celor care execută o pedeapsă cu închisoarea, în practică, această posibilitatea este aproape inexistentă.

Elena Udrea nu va fi nici în acest an alături de fetița sa, la ziua de naștere

„Iar avocatul poporului Renate Weber se face că nu vede cum legea este încălcată și nu se respectă dreptul legal la permisii!”

​Conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, din incompetență sau comoditate, refuză să acorde aceste permisii. Iar avocatul poporului Renate Weber se face că nu vede cum legea este încălcată și nu se respectă dreptul legal la permisii! Situația este cu atât mai gravă la Târgșor, singurul penitenciar de femei, unde deținutele sunt majoritar mame de copii minori, care au cea mai mare nevoie de prezența mamei acasă, chiar și doar pentru câteva zile.

„Copiii sunt traumatizați pentru tot restul vieții”

​Așa cum au demonstrat nenumărate studii internaționale, acești copii sunt traumatizați pentru tot restul vieții și extrem de vulnerabili la riscurile societății de azi.

Devenind mult mai ușor și într-un procent mult mai mare decât ceilalți copii victime ale abandonului școlar, ale traficului de minori, ale traficului de droguri și sunt mult mai predispuși la a săvârși ei înșiși infractiuni.

„La eliberarea condiționată faptul ca aceste femei au acasă 1, 3, 7, 10 copii nu interesează pe nimeni”

​Având in vedere interesul superior al copilului fata de oricare alt interes, al statului sau al societății, toate instituțiile și organismele internaționale recomanda ca în cazul mamelor de copii minori sa se aplice cu precădere pedepse neprivative de libertate.

De aceea, ținând cont de nenumăratele recomandări și documente ale instituțiilor UE, statele europene au legislație specială și practici în ceea ce privește pedepsirea mamelor, pușcăria fiind ultima soluție și doar pentru cazuri de pericol social grav.

​La noi, nu doar că nu îi pasă nimănui de aceste recomandări, nu doar că mamele ajung în pușcărie pentru orice faptă, oricât de putin gravă, dar primesc și pedepse foarte mari. Iar la eliberarea condiționată faptul ca aceste femei au acasă 1, 3, 7, 10 copii nu interesează pe nimeni, judecătorii nefăcând nicio diferența între un criminal și o mama cu 7 copii, condamnata pentru furturi din magazine sau falsuri.

„Deși ar putea să aibă mamele alături, ei sunt obligați să fie singuri într-un moment atât de important în viața lor pentru că nimănui nu-i pasă de ceea ce se întâmplă cu acești copii”

​Mai mult, nici măcar aceasta amărâtă de posibilitate de a merge acasă la copii și familie pentru câteva zile, care există deja în lege, nu este aplicată. Suntem în luna septembrie, luna în care copiii încep școală. Multi dintre cei cu mamele în pușcării merg pentru prima data la grădiniță, la școală sau în prima zi de liceu.

Deși ar putea să aibă mamele alături, ei sunt obligați să fie singuri într-un moment atât de important în viața lor pentru că nimănui nu-i pasă de ceea ce se întâmplă cu acești copii, așa cum nimănui nu-i pasa de copiii României în general! Și atunci de ce să ne miram că se droghează și se prostituează de la 14 ani? ​P.S. Știu că până nu ajungi să te confrunți personal cu o problemă, este mai greu sa o înțelegi, așa că fac următoarea precizare.
De multe ori, mamele care au incalcat legea au făcut-o tocmai pentru copiii lor. La Targsor sunt mame condamnate pentru ca au furat scutece și lapte praf din supermarket, spre exemplu”, a scris Elena Udrea în postarea de pe Facebook”, susține Elena Udrea, din spatele gratiilor. Elena Udrea are de executat șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre