Simona Ionescu / Redactor Șef

Elevii și părinții au cerut prelungirea vacanței de iarnă! Anunțul Ministerului Educației a fost făcut chiar acum

Elevii și părinții au cerut prelungirea vacanței de iarnă! Anunțul Ministerului Educației a fost făcut chiar acum
Vacanța de iarnă începe, oficial, de mâine. Toți elevii sunt nerăbdători să intre în cele două săptămâni de relaxare și se pare că și părinții lor la fel. Nu e vorba doar de distracție, ci și de faptul că specialiștii anunță începerea valului 5 de COVID-19 imediat după Sărbători. În consecină, autoritățile au fost nevoite să ia o decizie în regim de urgență în privința duratei minivacanței de Crăciun și Revelion.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că părinții au cerut prelungirea vacanței de iarnă.

„Elevii din gimnaziu și liceu vor reveni la școală pe 3 ianuarie. Elevii din clasele 0 – IV vor reveni la școală pe 10 ianuarie”, a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, la începutul lunii.

Părinții doresc aceeași vacanță pentru toți elevii, inclusiv cei de liceu. Au trimis mai multe solicitări în acest sens, iar decizia ministrului a fost comunicată în urmă cu puțin timp:

„Am luat act de unele solicitari de extindere a vacantei.

1. Avem un grafic de invatamant/structura a anului școlar aprobata prin OM 5549/5 nov.2021 discutat in Comisia de Dialog Social in care au fost prezenți și reprezentanții elevilor, și ai părinților, și ai profesorilor.
2. Avem solicitări exprese, temeinic justificate, de a nu schimba datele de examen (Evaluare Nationala și BAC)
3. Avem solicitari justificate de asigurare a predictibilitatii in educatie.
4. Avem recunoașterea faptului ca in educatie s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanța.”, a transmis Cîmpeanu.

Așadar, datele exprimate la începutul lunii de ministru rămân valabile, chiar dacă părinții au invocat problema răspândirii COVID după întoarcerea din vacanță.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre