Simona Ionescu / Redactor Șef

Emil Constantinescu pierde Institutul Levantului? Deputaţii decid azi

Emil Constantinescu pierde Institutul Levantului? Deputaţii decid azi
Deputaţii se reunesc, miercuri, 10 iunie, în şedinţă de plen, pe ordinea de zi fiind peste 20 de proiecte de lege. Printre acestea, este şi cel prin care se propune desfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, condus de Emil Constantinescu.

Deputaţii au pe ordinea de zi, de astăzi, 10 iunie, 20 de proiecte de lege pe care trebuie să le voteze ]n plen.

Printre acestea, este şi cel prin care se propune desfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, condus de Emil Constantinescu.

Emil Constantinescu pierde Institutul Levantului?

Fostul președinte Emil Constantinescu a fost numit președintele Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, cu rang de secretar de stat, pentru 5 ani, potrivit unei hotărâri adoptate de Senat, în octombrie 2019.

Emil Constantinescu (80 de ani) este președinte al Institutului înființat în 2016 în subordinea Senatului, dar nu avea salariu de secretar de stat. De asemenea, fostul președinte are finanțare și pentru decontarea cazării și a transportului pentru deplasările la acțiuni organizate de Institutul Levantului în țară și în străinătate, circa 2,6 milioane de lei pe an. Din aceste motive, au apărut critici despre finanţarea şi rolul acestui institut plătit de la stat.

Deputaţii votează 20 de proiecte de lege

Deputaţii se reunesc, miercuri, 10 iunie, în şedinţă de plen, pe ordinea de zi fiind peste 20 de proiecte de lege. Printre acestea, cel privind achiziţionarea de măşti de protecţie de către Ministerul Sănătăţii pentru protecţia cetăţenilor români împotriva virusului COVID-19.

Printre proiectele de lege aflate pe ordinea de zi a şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor se află proiectul privind aprobarea OUG nr.63/2020 pentru organizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare publică în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19; proiectul referitor la unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică; proiectul pentru aprobarea OUG nr.73/2020 privind desemnarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale ca integrator de servicii de comunicaţii critice destinate autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă; proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr.217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, precum şi un proiect de lege care prevede că începând cu anul 2022 declaraţiile de avere şi de interese trebuie completate şi depuse în format electronic, scrie Agerpres.

Deputaţii mai au pe agendă propunerea privind consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România. (Sursa: Agerpres)

Foto: evz.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre