Emma Răducanu le-a dat peste nas cârcotașilor. La Cluj le-a făcut prima demonstrație

Emma Răducanu le-a dat peste nas cârcotașilor. La Cluj le-a făcut prima demonstrație
Frumoasă și extrem de carismatică, Emma Răducanu reușește mereu să surprindă și să-i pună la punct, elegant, pe cei care spun despre ea vrute și nevrute.

Emma Răducanu a intrat în sufletul românilor care o adoră. Mai sunt însă persoane care o înțeapă.

Emma Răducanu le-a dat peste nas cârcotașilor. Știe să vorbească limba română

Născută în Canada dintr-o mamă chinezoaică, Emma Răducanu a auzit vorbind în jurul ei doar engleză. Dar tatăl, român, a avut grijă să o învețe să vorbească românește, lucru de care sportiva e extrem de mândră. Ea a transmis un mesaj prin care și-a anunțat participarea la Transylvania Open de la Cluj-Napoca, care va avea loc în perioada 25-31 octombrie.

„Salut! Mă bucur că am ocazia să joc în Transylvania Open! Tatăl meu este român și am experiențe frumoase în țară. Abia aștept să ne vedem! Pa!”, au fost cuvintele pe care Emma le-a trimis fanilor săi români prin intermediul organizatorilor.

“Nu știe limba română”

Gabriela Ruse însă, nimeni alta decât colega de ”dublu” a Simonei Halep la Indain Wells, a afirmat despre Emma că nu știe limba română și s-a oferit să o învețe. Ba chiar vrea să îi facă și cinste cu ciorbă și sarmale. „Emma este prietena mea, mă înţeleg foarte bine cu ea.

O singură dată mi-a zis mulţumesc în română, dar nu ştie limba română. Îi fac cinste şi o învăţ româneşte. Cu ciorbă și sarmale, dar nu cred că va încerca sarmalele, în timpul turneului nu cred că e cea mai bună idee de a mânca”, a declarat Ruse pentru AS.ro.

Probabil că a vrut și ea să apară în presă și de aceea a ieșit cu o asemenea declarație. La urma-urmei ce să ceri de la un copil născut în Canada, cu mamă chinezoaică, iar toată instruirea ei în școală, pe terenul de tenis și în societate făcută în limba engleză? Românește a vorbit doar cu tatăl și cu bunica atunci când venea la ea, la București.

Emma Răducanu, mesaj pentru fani de pe teren

Când a ajuns la Cluj, Emma și-a surprins fanii cu un mesaj live, de pe teren. A făcut prima demonstrație că este pe jumătate româncă. Admiratorii sportivei, aflați în tribune, au fost extrem de încântați și au aplaudat-o. Și nu doar ei au fost uimiți de faptul că Emma vorbește românește, ci și Monica Niculescu, o altă jucătoare valoroasă de tenis.

”Nu pot vorbi în limba română foarte bine, dar voi încerca. Vă mulțumesc foarte mult! Oamenii au fost foarte de treabă cu mine și îmi lipsiți. Iubesc România!”, a afirmat Emma Răducanu la microfon în fața fanilor.

Îndrăgostită de sarmale și protejată de bodyguarzi

În ultima zi a calificărilor, Emma a avut o oră de antrenament în fața publicului. Ea a fost protejată de mulți bodyguarzi și nimeni a avut voie să se apropie de sportivă. Iar orice fotografie s-a făcut doar de la distanță. La finalul antrenamentului, Emma a vorbit tot în română la conferința de presă.

“Vreau să o vizitez și pe bunica, nu am mai văzut-o de doi ani și jumătate. Înțeleg cam 80% din ceea ce se vorbește în limba română. E un prilej bun săptămâna asta să mă pun la punct cu limba. De fiecare dată când merg la bunica, mă răsfață cu bunătăți. Îmi plac mult sarmalele. Este o mâncare foarte bună aici. Iubesc oamenii, au foarte mult umor și sunt foarte amabili”, a spus Emma Răducanu.

Sursă foto: gsp, instagram