Jurnaliștii englezi au descoperit cine este tatăl campioanei de la US Open, Emma Răducanu

Jurnaliștii englezi au descoperit cine este tatăl campioanei de la US Open, Emma Răducanu
Părinții Emmei Răducanu nu au fost alături de fiica lor să participe pe viu la succesul răsunător al tinerei, dar au urmărit-o cu sufletul.

Până acum s-au știut puține lucruri despre tatăl Emmei Răducanu, însă presa internațională a aflat multe lucruri interesante.

Jurnaliștii englezi au descoperit cine este tatăl campioanei de la US Open, Emma Răducanu

Potrivit jurnaliștilor de la Evening Standard, părinții Emmei Răducanu, Ion devenit Ian și chinezoaica Renne, sunt cei care au influențat-o mult în viață, punându-și amprenta asupra carierei. De la tatăl său Emma a moștenit două lucruri extrem de importante pentru un sportiv de performanță, respectiv încrederea în sine și etica muncii. Tatăl a fost cel care a fost atent la fiecare pas al fiicei sale și i-a schimbat antrenorii pentru ca fiecare să o învețe tot ce e mai bun.

„Ian porneşte de la ideea că dacă eşti antrenor nu înseamnă, automat, că ştii totul”

„Ian e genul de om cu o minte deschisă. Când stă de vorbă cu tine, ca antrenor, se interesează de cum vezi tu jocul. Şi te provoacă la un dialog, la o dezbatere, pe tema cunoştinţelor tale. Ian porneşte de la ideea că dacă eşti antrenor nu înseamnă, automat, că ştii totul. Mereu mi-a lăsat impresia că ştie cel mai bine nevoile fiicei sale“, a spus Mark Petchey  fost jucător de tenis şi omul care l-a antrenat pe Andy Murray până când a intrat în Top 50 mondial.

În lockdown a jucat tenis pe stradă cu tatăl său

Pregătirea Emmei nu s-a oprit nici când lumea a intrat în lockdown. Atunci, aceasta a jucat tenis pe stradă cu tatăl său. De altfel, însăși Emma a povestit despre cum a influențat-o și a sprijinit-o tatăl său. „E un om foarte greu de mulţumit, dar cred că am reuşit asta, odată cu câştigarea titlului la New York. Mi-a şi zis: «Eşti chiar mai bună decât mi-am imaginat eu vreodat㻓, a spus sportiva.

„Părinţii mei au fost exigenţi cu mine. Doi perfecţionişti. Şi nu doar în privinţa tenisului”

Pe de altă parte, Emma a vorbit într-un interviu pentru Vogue cum a contribuit mama, Renne Răducanu, la educația ei.

„Mama mea e chinezoaică. Ei au mare încredere în forţele lor. Asta nu înseamnă că se laudă despre cât de buni sunt, dar ştiu, în interiorul lor, ce pot face. Am un mare respect pentru acest aspect din cultura lor. (…) Părinţii mei au fost exigenţi cu mine. Doi perfecţionişti. Şi nu doar în privinţa tenisului. Datorită lor, am dezvoltat această mentalitate de învingător”, a afirmat vedeta.

Ultimul meci al Emmei: cu Kate, soția prințului William

Astăzi, Emma Răducanu a avut-o ca parteneră pe terenul de tenis pe Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, soția prințului William. Partida, care a inut o jumătate de oră, s-a jucat la National Tennis Centre din Londra. Alteța Sa a declarat că a fost „foarte impresionată” de recenta victorie a Emmei,  câştigătoarea US Open, relatează Daily Mail.

Kate Middleton (39 de ani) a participat azi, 24 septembrie, la evenimentul organizat de Lawn Tennis Association (LTA) în onoarea sportivilor britanici Emma Răducanu, Joe Salisbury, Gordon Reid şi Alfie Hewett care au jucat în turneu. Înainte de evenimentul de 30 de minute, transmis online de BBC şi LTA, Emma Răducanu a discutat câteva minute cu Kate Middleton, care deţine titlul de patron al LTA.

Nu trebuie uitat că Emma Răducanu, în vârstă de 18 ani, este, cu victoria din Statele Unite, prima britanică ce a câştigat un titlul grand slam în 44 de ani.

Sursă foto: Evening Standard, Instagram, Profimedia, Daily Mail

Recomandarile noastre