Emoții maxime pentru artiștii teatrului românesc. A 30-a ediție a Galei UNITER

Emoții maxime pentru artiștii teatrului românesc. A 30-a ediție a Galei UNITER
UNITER a ajuns la Bistrița, orașul cu numărul 10 de unde celebra gală a tearului românesc va fi transmisă, live, în această seară.

A 30-a ediție a sărbătorii teatrului românesc s-a „construit” timp de patru zile la Palatul Culturii, cu ajutorul Primăriei, a echipelor Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc” și Televiziunii Române, precum și a multiplelor echipe artistice și tehnice. Luni, 4 iulie, de la ora 21.00, în direct pe TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și la Radio România Cultural, dar și online, pe www.uniter.ro și www.tvr.ro, a 30-a ediție a Galei UNITER se va transmite.

Începând cu ora 20.00 cameramanii vor surprinde sosirea pe covorul roșu a invitaților Galei, eveniment transmis live pe pagina de Facebook și Instagram a UNITER. Vor fi prezenți unii dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului, profesioniști din lumea culturală, apropiaţi ai fenomenului teatral şi ai Galei UNITER, reprezentanți ai autorităților locale din Bistrița și ai instituțiilor de cultură, parteneri. Împreună, la ediția aniversară a Galei.

Pentru că, „indiferent de imaginile trecutului care ne apar în față atunci când închidem ochii, trebuie să avem conștiința că ceea ce a fost, a construit ceea ce este. Iar de noi depinde să construim ceea ce va fi. E datoria noastră”, după cum spune noul președinte UNITER,  Dragoș Buhagiar.

Cine sunt nominalizații și premianții

Puteți vedea toate nominalizările pentru cele mai bune creații ale anului trecut și alte premii care vor fi acordate, aici: https://www.uniter.ro/premiile-senatului-si-nominalizarile-pentru-premiile-galei-uniter-2022/ Tot azi, în direct, vom afla și câștigătorul concursului „Cea mai bună piesă românească a anului 2021”, program susținut încă de la primele ediții de CASA REGALĂ A ROMÂNIEI.

Un moment extrem de așteptat este premiul de excelență oferit in memoriam lui Ion Caramitru, președintele UNITER timp de 31 de ani. Celui care trăit teatru, a respirat teatru zi de zi. Celui care a știut să construiască pentru semeni, indiferent de piedici. Lui Ion Caramitru îi dedicăm această a 30-a ediție.