Simona Ionescu / Redactor Șef

Soția lui Mircea Cărtărescu are o „dependență” și se vede. Ioana nu pleacă niciodată de acasă fără… – Exclusiv

Soția lui Mircea Cărtărescu are o „dependență” și se vede. Ioana nu pleacă niciodată de acasă fără… – Exclusiv
Anul trecut, după 22 de ani relație, scriitorii Mircea Cărtărescu (65 de ani) şi Ioana Nicolaie (47 de ani) s-au căsătorit religios, la Sângeorz.

Alături le-a fost fiul lor, mai înalt decât amândoi părinții săi. Puștiul calcă serios pe urma părinților. Scrie și el și chiar a câștigat premii pentru scrierile sale. De exemplu, la 15 ani, a câștigat locul al III-lea la Concursul National de Eseuri organizat de Dilema Veche. Este și pasionat de fotografie.

Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori contemporani din România. Soția sa este tot scriitoare, Ioana Nicolaie. Ea a publicat, sub numele Ioana Vlasin, cărți cu poezii, romane și literatură pentru copii.

Mircea Cărtărescu și soția sa, Ioana, nedespărțiți

Oricine privește contul de  socializare al marelui scriitor deduce ce legătură frumoasă de dragoste și prietenie există între acesta și soția sa. Cei doi sunt nedespărțiți. Ioana Nicolaie își însoțește soțul peste tot, la târguri, conferințe, lansări. De fiecare dată este o apariție fermecătoare, pozitivă, mereu cu zâmbetul pe buze. Dar mai este ceva.

Soția lui Mircea Cărtărescu e dependentă de o anumită culoare și, practic, nu iese din casă fără ea.

Soția lui Mircea Cărtărescu e obsedată de culoarea roșie

Soția lui Mircea Cărtărescu, Ioana Nicolaie, e obsedată de culoarea roșie. Toate ținutele ei o includ măcar, dar așa cum se vede din fotografii, cele mai multe sunt integral roșii. În roșu apare la emisiunile de televiziune, și tot în roșu își însoțește soțul la evenimente publice. Ioana Nicolaie are o colecție impresionantă de rochii, bluze, fuste roșii, dar și haine mai groase de aceeași culoare. Și accesorii.

Potrivit psihologilor, culoarea roșie, care e considerată o culoare a extremelor, incită și stârnește pasiuni, puternice emoții, atât pozitive, cât și negative. „Este culoarea lui Cupidon și a diavolului, a dragostei pătimașe și a războiului, a seducției și violenței, a sângelui și a focului. Semnificația culorii roșii Roșul este cea mai „fierbinte” dintre culorile primare, cea mai turbulentă din punct de vedere vizual, cea mai intensă din spectrul cromatic.

Nu întâmplător, oamenii afectați de o orbire temporară, din cauza unei afecțiuni cerebrale, încep să întrezărească roșul cu mult înainte de a distinge orice altă culoare. Cu semnificații magice și religioase, simbolizează eroismul supraomenesc din miturile grecești, dar și răstignirea lui Iisus”, citează Diane.ro.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre