Enoriași în patru labe. Biserica animalelor, locul care adăpostește orice suflet rănit

Enoriași în patru labe. Biserica animalelor, locul care adăpostește orice suflet rănit
Din cele mai vechi timpuri, animalele au fost ucenicii sfinților, cărora le-au fost recunoscătoare mai mult ca niște ființe omenești.

Duminică de duminică, biserica Sant’Ana, din orașul brazilian Gravata, devine neîncăpătoare. Oameni și animale, se roagă Divinității pentru o viață mai bună.

Enoriași în patru labe. Biserica animalelor, locul care adăpostește orice suflet rănit

Părintele Joao Paulo Araujo Gomes de la biserica Sant’Ana, din orașul brazilian Gravata duce mai departe cuvântul Sfântului Vasile care mărturisea că pământul va rămâne totdeauna “sufletul animalelor”. Îndrăgostit iremediabil de prietenii patrupezi, duminică de duminică acesta primește câinii în biserica sa, sperând ca la finalul slujbei aceștia să-și găsească o familie care să-i ia acasă și să le alunge durerea din suflet.

Și nu de puține ori dorința părintelui a fost împlinită. În sfântul locaș, e numai iubire. Câinii, ca și credincioșii, sunt extrem de cuminți și atenți la cuvintele preotului, iar când se mișcă din loc o fac doar pentru a primi câte o mângâiere.

Îl iubesc în întregime pe Dumnezeu, își lasă problemele în grija Lui și astfel sunt salvați… Și nu mai miră pe nimeni că sfântul lăcaș e mereu plin, copiii rugându-și părinții să-i ia la sfintele slujbe pentru a se bucura de prezența animalelor, cele mai sincere ființe.

Câinii își găsesc adăpost în biserică

Părintele Joao Paulo Araujo Gomes primește în biserică orice patruped, indiferent ce probleme are. Pe cei răniți și bolnavi părintele îi duce la medic, le plătește tratamentele și medicamentația, apoi îi lasă să se odihnească în sfântul lăcaș. Toți prietenii cu patru lăbuțe sunt hrăniți așa cum se cuvine și protejați de toate relele de îngerul lor cu sutană.

„Întotdeauna vor putea intra în biserică, pot dormi aici, mânca și bea apă, pot găsi adăpost și protecție, pentru că aceasta este casa Domnului, iar ei sunt Dumnezeu”, a scris părintele pe pagina sa de Facebook.

„Azi sunt copiii mei și dorm cu mine în pat”

Părintele n-a putut să reziste și a luat acasă trei dintre câinii pe care i-a ajutat, devenind copiii lui. „Azi, sunt copiii mei si dorm cu mine în pat. Iubirea autentică și creștină este inclusivă și niciodată exclusivă. A iubi animalele nu înseamnă a iubi mai puțin ființele umane, ci este marea școală a iubirii universale și a empatiei.

Iubirile nu se opun, ci se completează reciproc. Iubiți-i pe toți și totul, nu lăsați loc pentru nicio formă de rău și veți trăi Evanghelia”, a mai spus preotul pe rețeaua de socializare. Grație acțiunilor sale ieșite din comun, foarte mulți părăsiți sunt acum fericiți, iar numărul celor abandonați a scăzut foarte mult.

Sursă foto: boredpanda.com