Simona Ionescu / Redactor Șef

Escroaca Anna Delvey se folosește de trendul momentului pentru a face bani. E un geniu al manipulării

Escroaca Anna Delvey se folosește de trendul momentului pentru a face bani. E un geniu al manipulării
Anna Delvey nu a ajuns să își facă proiectul de zeci de milioane de dolari, și a mers chiar la pușcărie, pentru că ar fi înșelat bancheri și hoteluri. Însă s-a ales cu un film, și acum, banii pe care încerca să îi obțină prin împrumuturi, pare că îi face singură.

Delvey a fost condamnată pentru că a înșelat aproximativ 200.000 de dolari de la bănci și hoteluri de lux, încercând totodată să obțină un împrumut de 22 de milioane de dolari pentru a înființa un club de artă de elită. Un reprezentant ne-a spus anterior că Delvey „se poate autodeporta acum în orice țară în care poate merge, dar alege să rămână aici pentru a lupta împotriva condamnării și a deportării”. Ca atare, tânăra a rămas în America și face bani.

Anna a fost interpretată de actrița Julia Garner

Pentru început, ea și-a vândut drepturile de viață către Netflix pentru 320.000 de dolari pentru succesul platformei, Inventing Anna.

Escroaca Anna încearcă să devină artist din pușcărie

Escroaca Anna Delvey se află într-un centru de detenție, și poate fi extrădată din America în orice moment. Până atunci, ea încearcă să își construiască o carieră legitimă ca artist. Și chiar a avut expoziții.

Delvey a făcut parte anterior dintr-o expoziție de grup și a avut o expoziție solo de schițe originale. Ea are deja o galerie care o reprezintă și care a evaluat desenele tinerei la aproape jumătate de milion de dolari.

Anna Delvey a intrat în jocul NFT

Page Six a aflat că escroaca intră în jocul uneori dubios al NFT. Dar în loc să vândă artă – care este aplicația tipică – se vinde pe sine. Oamenii care îi cumpără NFT-urile vor primi convorbiri individuale cu Delvey, schițele ei și chiar „obiecte personale din timpul petrecut în închisoare”. (În timp ce NFT-urile, care înseamnă jetoane ne-fungibile, au o mulțime de susținători, Bill Gates a declarat săptămâna aceasta că „în esența sa, are acest anonimat prin care poți evita impozitarea, orice fel de reguli guvernamentale”).

Adevarata Anna

Potrivit Page Six, „reinventarea Annei” e în curs de desfășurare. Delvey a transmis, miercuri, publicației, prin e-mail, de la penitenciarul Orange County, că „de fapt, tocmai am lansat proiectul astăzi, așa că este în desfășurare”.

Un site web care explică proiectul a fost creat, cu un citat din Delvey care spune: „În acest nou capitol al călătoriei mele, sper să-mi folosesc vocea pentru o cauză pozitivă (și legală)”.

Un  NFT o arată pe Delvey în închisoare, la telefon, spunând celebra replică din serialul Netflix, Inventing Anna: „Arăți sărac”. O secțiune de întrebări frecvente îi avertizează în mod amenințător pe oameni: „Escrocheriile NFT sunt peste tot în aceste zile. Fiți atenți pe site-urile de monetărie, pe Discord și pe Twitter la oricine vă cere să trimiteți/primiți/postați informații care ar putea să vă compromită portofelul. Rămâneți în siguranță acolo, distracție plăcută și noroc!”

De fapt, vizionara Anna se vinde pe sine prin NFT

Celor care aleg să riște un NFT li se promite „acces la Anna” (ghilimelele sunt ale lor) „prin intermediul transmisiunilor live exclusive și al altor evenimente online și din metavers”. Un comunicat de presă trimis către Page Six promite, de asemenea, că „un grup select de deținători de top va avea acces la obiecte personale râvnite din timpul petrecut în închisoare și la schițe personale desenate chiar de Anna”.

Clienții „gold” „vor avea privilegiul unei convorbiri individuale cu Anna Delvey, iar trei deținători ultra rari ai ediției de platină NFT vor avea ocazia de a o întâlni pe Anna în persoană, precum și de a primi un pachet de obiecte personale”.

Nu este clar unde ar urma să aibă loc întâlnirea și nici care vor fi obiectele personale puse la bătaie. Un pieptene folosit? Un aparat de ras de unică folosință? Un briceag cu autograf?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre