Povestea lui Sorokin a fost dramatizată în serialul Netflix de mare succes Inventing Anna, produs executiv și scris de Shonda Rhimes și bazat pe articolul semnat Jessica Pressler despre Delvey în revista New York a. Înainte de a viziona serialul, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre povestea reală din spatele scenariului.
Povestea falsei moștenitoare e cât se poate de reală. Ea a ieșit la iveală datorită unui articol din revista New York. În mai 2018, New York a publicat articolul lui Pressler, „How Anna Delvey Tricked New York’s Party People,”, care detaliază exact modul în care Sorokin a înșelat un număr de oameni și instituții pentru a-și finanța stilul ei de viață generos din Manhattan, care includea o suită de lux la hotel.
View this post on Instagram
Este vorba 11 Howard, din Soho. Așa arată hotelul. Ea a făcut acest lucru în primul rând dându-se drept o moștenitoare germană bogată și un antreprenor aspirant. Le-a spus investitorilor că plănuia să lanseze un „club de tip Soho House”, care ar fi fost, de asemenea, un spațiu pentru artă.
Anna Sorokin, o poveste cât se poate de reală
Pressler, jurnalistă cunoscută și pentru articolul care a stat în spatele scenariului după care s-a realizat filmul Hustlers din 2019, a vorbit cu o serie de asociați ai lui Delvey, inclusiv cu asistentul de personal al hotelului, Neffatari Davis (care a devenit „secretarul ei de facto” pentru o vreme). Jurnalista a vorbit și cu Sorokin însăși, care era atunci încarcerată în penitenciarul de pe Rikers Island.
Anna Sorokin fusese arestată în octombrie 2017, după ce escrocheria a început să se destrame în primăvara lui 2017, când Sorokin a invitat trei prieteni într-o călătorie în Maroc, dar nu a putut plăti factura pentru cazarea lor luxoasă la checkout. Una dintre prietenele ei, fotografa Rachel Williams, a plătit factura folosind propriul card, Sorokin promițând că va rambursa suma. Dar nu a făcut-o niciodată.
După cum a detaliat într-un articol de la Vanity Fair, Williams a descoperit ulterior că presupusa ei prietenă era o escroacă, ce strânsese deja mii de dolari în facturi neplătite la hotelul din New York unde locuia. După ce a fost evacuată din mai multe hoteluri din Manhattan pentru neplata cazării, Sorokin a fost în cele din urmă arestată în octombrie 2017, în urma unei anchete care a durat luni de zile.
Ea a fost acuzată de furt, tentativă de furt și furt de servicii, în legătură cu mai multe cazuri de fraudă electronică, cereri frauduloase de împrumut și neplata facturilor. S-a estimat că ea a înșelat cu peste 200.000 de dolari diferite bănci și hoteluri, scrie Townandcountrymag.com.
Anna a făcut valuri în sala de judecată cu ținutele ei
Hainele elegante în care Anna Sorokin s-a prezentat la fiecare înfățișare a procesului său, în sala de judecată, a devenit o poveste în sine, GQ Magazine remarcând că procesul a fost „ultima ei șansă de a se îmbrăca” elegant. În cele din urmă, ea a fost găsită vinovată pentru majoritatea acuzațiilor, în aprilie 2019, și condamnată la 4 până la 12 ani de închisoare. Sorkin a fost eliberată mai devreme din închisoare, mai exact, în februarie 2021, după ce și-a cerut scuze la o audiere de eliberare condiționată cu patru luni în urmă.
„Vreau doar să spun că îmi este foarte rușine și îmi pare foarte rău pentru ceea ce am făcut”, a spus ea, conform unei transcriere citată de New York Post. „Înțeleg perfect că mulți oameni au suferit când am crezut că nu fac nimic rău”, a adăugat aceasta. La scurt timp după eliberarea ei, U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE) a luat-o pe Sorokin în custodie pentru a pregăti deportarea ei înapoi în Germania.
Potrivit Insider, viitorul ei a rămas în coadă de pește, după ce un judecător de imigrație a refuzat să o elibereze în aprilie, după ce un avocat al ICE care a susținut că postările Annei Sorokin pe Instagram arată că ea nu a fost reabilitată.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook