Este Prințul Charles rasistul regal, pomenit de Meghan? Se anunță dezvăluiri incendiare

Este Prințul Charles rasistul regal, pomenit de Meghan? Se anunță dezvăluiri incendiare
Asistenții Prințului Charles neagă că el a fost „rasistul regal” care „a pus la îndoială ce culoare ar avea pielea copiii lui Harry și Meghan” în ziua în care și-au anunțat logodna. Purtătorul de cuvânt al lui Charles a spus: „Aceasta este ficțiune și nu merită comentarii suplimentare”.

Prințul Charles a negat afirmațiile conform cărora el ar fi fost reprezentantul casei regale care a pus sub semnul întrebării culoarea pielii viitorilor copii ai Prințului Harry și ai lui Meghan Markle. Însă o sursă citată într-o carte publicată marți (Brothers and Wives: Inside the Private Lifes of William, Kate, Harry and Meghan de Christopher Anderson) face acuzația-bombă.

Sursa a adăugat că soția prințului, Camilla, a părut „oarecum surprinsă” de întrebare și a spus: „Ei bine, vor fi absolut superbi, sunt sigură”, scrie Page Six. Prințul Charles ar fi adăugat apoi: „Vreau să spun, care crezi că ar putea fi culoarea tenului copiilor lor?”

Un purtător de cuvânt al Prințului Charles a declarat publicației: „Aceasta este ficțiune și nu merită comentarii suplimentare”. MailOnline a făcut cereri repetate de comentarii din partea reprezentanților lui Harry și Meghan și a palatului Buckingham, dar nu a primit niciun răspuns până duminică seara.

 Cine sunt bărbații în gri

Autorul cărții nu spune de fapt direct că Prințul de Wales este cel pe care Harry și Meghan l-au acuzat de rasism în timpul interviului lor din martie cu Oprah Winfrey. El susține doar că Prințul Charles a întrebat-o pe soția sa Camilla: „Mă întreb cum vor arăta copiii lor”, în dimineața în care a fost anunțată oficial logodna cuplului.

Meghan a susținut că au existat „îngrijorări și conversații cu privire la cât de întunecată ar putea fi pielea lui Archie când s-a născut”, dar nu a dezvăluit pe cine acuză ea în mod specific.

Autorul, Christopher Anderson, susține că un grup de oameni de la palat, cunoscuți sub numele de „Bărbații în gri”, care au mai făcut interpretări rasiste și în trecut, au exagerat sensul întrebării inocente adresate de Prințul Charles soției sale. Cartea mai susține că Harry a fost „excesiv de sensibil” atunci când a abordat chestiunea cu tatăl său. De asemenea, fratele său, Prințul William, a spus că acest comentariul a fost „fără tact”, dar „nu este un semn de rasism”.