Evaluarea lui Ponta de către fostul șef al SIE: „ E capabil să ia decizii rapid în situații complicate”

Evaluarea lui Ponta de către fostul șef al SIE: „ E capabil să ia decizii rapid în situații complicate”
Invitat la emisiunea " Întrebări esențiale" de la EvZ TV, generalul în rezervă Silviu Predoiu, fost șef operativ al SIE și de cinci ori director interimar al serviciului, a vorbit despre intrarea sa în politică. Acesta a explicat ce l-a determinat să facă pasul și de ce a ales tocmai Pro Romania, partidul lui Victor Ponta.

Evaluarea lui Victor Ponta

„De ce Victor Ponta? Pentru că vă spuneam cred, e opinia mea și am dreptul la ea așa cum alții au dreptul să mă contrazică, este un om inteligent, își asumă răspunderea pentru deciziile pe care le ia, este capabil să ia decizii rapid inclusiv în situații complicate. Eu am lucrat de-a lungul timpului în calitatea oficială de cadru de comandă în Serviciul de Informații, am avut onoarea să colaborez cu 2 președinți direct, nemijlocit, cu 7 sau 8 premieri, cu foarte mulți minștri de externe, miniștri, secretari de stat de la comerț, industrie, ș.a.m.d.

Din păcate au fost puțini, poate 3 sau 4 persoane care m-au impresionat cu adevărat prin capacitatea lor de a procesa informația, mă refer la zona din care interacționam eu cu dumnealor, capacitatea de a procesa informația, de a-și asuma răspunderea, de a cere clarificări. Domnul Ponta s-a găsit cu certitudine printre aceștia. Cam astea sunt răspunsurile și în plus de asta aș mai spune ceva: ați auzit de mulți politicieni să recunoască că au greșit și să încerce să-și repare greșelile? Eu nu. Mi se pare iar că domnul Ponta este unul dintre ei. E adevărat că fiecare are dreptul să cântărească și să judece dacă este sau nu sincer. Eu zic că lăsăm rezultatele să vorbească, dar cred sincer în intenția dumnealui de a nu mai repeta greșelile”.

Răspunzând întrebarilor jurnalistului Dan Marinescu, generalul Predoiu a spus și cum se împacă munca intr-un serviciu de informații cu cea de politician, cum a interacționat cu politicienii de-a lungul carierei de șef al SIE și ce așteptari are astăzi de la zona politică.

Generalul Silviu Predoiu, despre pandemie

Silviu Predoiu a vorbit și despre felul in care guvernanții au gestionat criza COVID, despre cum va influența această criză alegerile din toamnă, despre cifrele privind epidemia de COVID-19 prezentate de guvernanți și cât de credibile sunt.

Evident, fostul șef al SIE a fost întrebat si despre teoriile conspirației legate de coronavirus și a explicat de ce astfel de teorii prind la o bună parte a populației.

Sunt teoriile conspirației opera unor servicii secrete?

Cum se poate lupta eficient împotriva lor?

Aflați din prima parte a interviului pe care Dan Marinescu i l-a luat generalului Silviu Predoiu, fostul șef al SIE. Click aici!