Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Adelina Pestrițu a decis să își învingă cea mai mare dependență. „Dopamina crește de fiecare dată…”

Exclusiv. Adelina Pestrițu a decis să își învingă cea mai mare dependență. „Dopamina crește de fiecare dată…”
Este lucru știut, dulcele în alimentația oamenilor e marea provocare a zilelor noastre. Mâncăm din ce în ce mai mult zahăr, astfel încât e greu spre imposibil să ne abținem.

Adelina Pestrițu, cât e ea de slabă și tonifiată, se confruntă cu aceleași probleme când vine vorba de a avea o alimentație echilibrată. Ea a decis să renunțe la cea mai mare plăcere a oamenilor: zahărul. Și nu doar că a decis, dar o și face deja de 17 zile. Vedeta a luat această hotărâre pentru a-și detoxifica organismul. Și a devenit o sursă de rețete sănătoase și fără zahăr pentru fanii ei.

Adelina Pestrițu face apologia sfeclei roșii

Ea a și prezentat un suc energizant pe care obișnuiește să-l consume dimineața. Acesta conține un măr, doi morcovi, o sfeclă roșie mică, o tija de apio și lămâie după gust. Conform Adelinei Pestrițu se recomandă ca acest suc să fie consumat de cel puțin de două ori pe săptămână, la micul dejun sau în locul unei gustări de peste zi.

„Sfecla roșie reprezintă o sursă importantă de zahăr natural care pe lângă că ne temperează pofta de dulce datorită gustului, furnizează organismului zahăr natural suficient pentru o zi întreaga. Alte beneficii ale sfeclei sunt faptul că reduce tensiunea arterială, susține imunitatea, susține sistemul digestiv, ajută la eliberarea toxinelor”, a dezvăluit Adelina Pestrițu.

Sfaturi de la specialiștii în nutriție

„Dulcele dă dependență. Creierului nostru îi place zahărul”, spune Anca Alungulesei, terapeut de nutriție. Iar oamenii iubesc să mănânce dulce. Pofta nu vine din stomac sau de la nivelul papilelor gustative, ci din creier. Hipocampul este zona din creier care te face să simți nevoia de a te recompensa cu ceva dulce în anumite momente. Sau de a dori ceva dulce delicios, pentru că, altă dată, acel dulce avea un gust deosebit.

Imediat ce iei prima înghițitură din dulce, nivelul de dopamină din creier crește, ceea ce înseamnă că vei resimți plăcere. De aceea este atât de greu să te abții când îți este poftă de ceva dulce – creierul tău știe că va primi o doză de plăcere și face tot ce îi stă în putere să o obțină.

Rețetele fără zahăr preferate ale Adelinei Pestrițu

De când a început cura fără zahăr, Adelina Pestrițu a publicat, pe pagina ei de Instagram, o serie de rețete delicioase și sănătoase. Care, în plus, sunt și simplu de preparat. Unele sunt atipice.

Ingrediente pentru clătite fără zahăr: 1 plic de budincă de vanilie, 3 linguri miere de albine de bună calitate, 500 ml de lapte de vacă, 50 ml ulei, făină cât cuprinde (astfel încât să fie un aluat subțire, bun pentru prăjit clătitele)

Pentru umplutură: 1/2 avocado (bine copt) cu 1/2 banană + cacao (după gust), trecute prin blender

Ingrediente pentru tiramisu fără zahăr: 3 linguri de budincă de chia, 1 lingură pudră de cacao bio, 1 lingură miere de albine bio, esență de rom, 1 ceașcă cafea

Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele și se lasă peste noapte la frigider. Separat, se amestecă 100 gr brânză cremoasă de vaci cu 1 linguriță de miere de albine bio și esența de vanilie (după gust). Într-un pahar / bol de sticlă se pune câte un strat din fiecare compoziție și deasupra se ornează cu cacao pudră.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre