Exclusiv. Cu ce se confruntă Mihaela Cernea, fosta solistă de la Class

Exclusiv. Cu ce se confruntă Mihaela Cernea, fosta solistă de la Class
Face parte dintr-o familie de muzicieni foarte cunoscută, iar viața ei s-a învârtit mereu în domeniul muzical. Mihaela Cernea, chiar dacă nu mai urcă pe scenă cu cândva celebra trupă Class, își dedică cea mai mare parte a timpului proiectelor muzicale. Și crește un viitor urmaș din familie.

Mihaela Cernea are acum 43 de ani. A fost solista fostei trupe Class, înființată în 1995, când îi avea alături de fratele ei Vlad Cernea, Mihaela Florea și Florin Cojocaru.

Deși nu mai are concerte decât ocazional, continuă să fie căutată de fanii săi. Visători în ale muzicii, aceștia îi cer sprijin și consultanță în proiecte muzicale amatoricești. Multe dintre cerințe sunt cel puțin fanteziste, frizând uneori, chiar, ridicolul.

Cu ce se confruntă Mihaela Cernea, fosta solistă de la Class

Într-o postare recentă pe pagina sa de facebook, artista a prezentat, desigur asigurând anonimatul expeditorilor, fragmente din mesajele primite de la începutul acestui an, în care era rugată, solicitată sau somată să ajute, să suțină sau să îndeplinească dorințe, visuri, proiecte muzicale din cele mai ciudate.

Mihaela Cernea le-a prezentat și le-a comentat, cu ironie fină, spunând că aceste lucrui se întâmplă mai în fiecare an, mai ales în primele luni de după sărbătorile de iarnă.

Iată câteva din aceste solicitări, reproduse aidoma:

„As vrea sami inventati o muzica cu versuri mai frumoase pe care le stiti”.

„Un vers care sa mearga cu merge pe strada si ma uit inapoi”. „Vreau sa imi faceti o muzica horror pentru doua persone”.

„Buna am anevoie de un videoclip muzical pentru piesa mea noua ca vo fi lansat in tv si radio in 2021 cat este pret”.

„Buna? A dori sa-mi scrieti versuri pentru vreo 7000 de piese folk daca se poate”.

Și lista Mihaelei continuă cu zeci de alte astfel de mesaje.

„De fapt nu eu personal primesc mesajele. Am un site al studioului nostru de înregistrări DAW, pe care îl administrează, în principal, Alex Toma, un prieten”, a spus, în exclusivitate pentru „Rețete și Vedete”, Mihaela Cernea.

„El vede mesajele, sunt mii, și din când în când mai face câte o selecție. Pe cele serioase le tratăm, desigur, profesional. Celelalte sunt… hai să le zic amuzante. Nu mă deranjează în mod deosebit. Și dacă Alex are răbdare să le selecteze… Ne distrăm cu toții când le citim. Cu siguranță, nu este usor să citești asemenea enormități, deși, aparent sunt, repet, amuzante”.

Mihaela Cernea, fosta solistă de la Class, și familia ei de muzicieni celebri

Mihaela, chiar dacă nu se mai află în prim-planul muzicii dance românești, a rămas în contact, chiar în activitate în acest domeniu.

Deși are afacerea ei, o sală de fitness și yoga, apreciată și căutată, situată pe strada Carol Davila, Mihaela Cernea are timp și de muzică.

Mihaela Cernea provine dintr-o familie de muzicieni foarte cunoscuți publicului.

Este profesoară de canto, dar mai ales este mentor pentru fiul ei, Leon, în vârstă de 14 ani, talentat toboșar rock, pianist și chitarist. Băiatul are deja propria sa trupă, ALARMA. Iar Mihaela îi scrie, uneori, textele pieselor, pe care Leon și colegii săi le cântă.

Dacă Leon este atras și se manifestă deja ca rocker, Leia, sora sa, de 11 ani, studiază intens pianul. Cei doi copii sunt rodul iubirii dintre Mihaela și soțul ei, Costin Craioveanu, un apreciat pictor.

Mihaela Cerna și soțul ei, Costin Craioveanu

Apetența familiei Cernea pentru muzică își are, fără doar și poate, originea în talentul celebrului Mihai Mișu Cernea. El e tatăl Mihaelei și al lui Vlad, bunicul lui Leon și al Leiei.

Mișu Cernea a fost celebrul baterist al legendarelor trupe Mondial, inițial, apoi SFINX, până în 1990. A devenit apoi, fondator al proiectului, viu și azi, Sfinx Experience.

Toți maturii din familia Cernea, așadar, Mișu, și copiii lui Mihaela și Vlad, frați de aceeași mamă, ca și Bubu, baterist și clăpar, băiatul de 24 de ani pe care Mișu Cernea îl are cu Crina Mardare, sunt absolvenți de Conservator. Nu au mai compus și înregistrat piese noi, dar se reunesc și mai participă la festivaluri, în contextul actual, cam de 3-4 ori pe an.

Exclusiv. Drama lui Liviu Vârciu în Bucovina. A făcut-o lată