EXCLUSIV. De ce s-a încheiat divorțul dintre Antonia și Vincenzo după 7 ani. Cui revine custodia Mayei și ce a pierdut artista la partaj

EXCLUSIV. De ce s-a încheiat divorțul dintre Antonia și Vincenzo după 7 ani. Cui revine custodia Mayei și ce a pierdut artista la partaj
Antonia s-a căsătorit cu Vincenzo Castellano în 2011, însă în 2013 a decis să divorțeze, după doar doi ani de mariaj. Motivul, o presupusă infidelitate a italianului, care beneficia de toată atenția domnișoarelor în clubul Bamboo, care aparținea unchiului său, afaceristul Joshua Castellano. Detalii neștiute până acum fac lumină în cel mai lung proces de divorț din România.

Cântăreața Antonia Iacobescu (31 de ani) a avut o viață tensionată, am putea spune, după experiențele pe care le-a trăit până acum. Încă din copilărie a fost supusă stresului, deoarece ziarele tabloid susțin că aceasta a locuit o bună perioadă fără forme legale în Statele Unite ale Americii, iar ICE (Bureau of Immigration and Customs Enforcement) îi era mereu pe urme. Momentul zero a venit în urmă cu mai bine de 10 ani, când departamentul de imigrări au pus familia Iacobescu pe avion, cu destinația România.

Ajunsă în țară, părinții ei au divorțat, iar ea a trebuit să o ia de la zero. A încercat să facă din nou modelling, deoarece în SUA a prins câteva contracte pentru prezentări de modă. Astfel, Antonia a ajuns în cercurile showbizului, ajutată de frumusețea ei.

S-a împrietenit, atunci, la cataramă cu Monica Gabor, care era încă soția lui Irinel Columbeanu. Românii au văzut-o pentru prima dată pe Antonia în realityshow-ul lui Moni și Iri, „By Monica Columbeanu” de la postul B1 TV, deși nu mulți au reținut acele imagini, iar arhiva înregistrărilor nu există în mediul online.

Cele două au fost filmate în cadrul show-ului stând la buza piscinei de la Izvorani, în costume de baie și discutând despre frumusețe.

Ușor, ușor, Antonia și-a croit drumul în muzică, debutând cu piesa „Roses On Fire”(feat. Pink Room), în 2009. Doi ani mai târziu, Antonia s-a căsătorit cu italianul Vincenzo Castellano, căruia i-a dăruit și un copil, pe Maya.

După alți doi ani, cuplul a ajuns la concluzia că trebuie să divorțeze. Apropiații lor de atunci povesteau că Antonia era foarte imatură la vremea aceea și era foarte geloasă. Pe de altă parte, Vicenzo își petrecea tot timpul în clubul unchiului său, fie pentru a-l ajuta în gestiunea afacerii, fie pentru că îi plăcea viața de noapte.

Antonia a suferit cel mai mult în perioada de după nașterea Mayei, în care s-a trezit singură și neajutorată în fața noilor provocări ale maternității.

Divorțul în Italia a fost alegerea ei

Nu se știe de ce, Antonia a ales sau cel puțin a acceptat ca divorțul de Vincenzo să se desfășoare în Italia.

Până acum doi ani, italienii aveau legi dure care împiedicau „divorțul ca mersul la piață”. Mai exact, legea te obliga să rămâi încă trei ani căsătorit, în ideea că poate soții se răzgândesc, și dacă nici după acești trei ani nu revin la sentimente mai bune, abia atunci începe procesul de separare. Acest proces se făcea doar în fața unui judecător și erau implicate mai multe autorități. Inclusiv serviciile de protecție a copilului și cele de administrare fiscală.

Antonia a trecut exact prin acest proces de trei ani, timp în care acțiunea de divorț intentată putea fi retrasă oricând. Apoi, pentru că cei doi soți au și un copil, restul anilor au fost ocupați de analizarea condițiilor în care minorul este crescut și educat.

Custodia în cazul Mayei, care a primit domiciliu și cetățenie în Italia încă de când s-a născut, a fost obținută de Vincenzo Castellano.

Până la pronunțarea divorțului, cei doi au avut custodie comună, singurul lucru interzis de legea europeană fiind scoaterea unui minor din țară fără acordul ambilor părinți – de aceea micuța Maya nu a mai vizitat niciodată România după ce părinții ei au decis să divorțeze.

Așadar, dacă Antonia dorea să petreacă weekendurile sau vacanțele cu micuța, tot ce trebuia să facă este să se urce în avion.

Partajul bunurilor obținute pe durata căsniciei celor doi nu a fost problematic. Cei doi nu au avut nimic de împărțit, totul fiind pe numele italianului dinainte de nunta lor.

Un alt factor care a întins procesul pe cei șapte ani a fost pretenția Antoniei de a se i se schimba fiicei ei domiciliul stabil din Italia, în România. Aici s-au dat adevăratele lupte și există surse care susțin că micuța a fost și ea întrebată în cadrul procesului cu cine își dorește să locuiască, iar ea a răspuns mereu că își dorește să stea cu tata și cu bunica. Maya a fost crescută de mama lui Vincenzo și de sora lui.

Legea s-a schimbat

În urmă cu circa doi ani, legea în Italia s-a modificat. Acum, orice cuplu poate divorța în circa 6 luni, dar doar dacă nu are copii minori. În cazul divorțurilor unde sunt și minori, instanța nu pronunță divorțul mai devreme de un an.

În plus, dacă cei divorțați vor să se recăsătorească religios în viitor, ei trebuie să treacă prin niște procese specifice religiei catolice, pentru a primi aprobare în acest sens.

Așadar, după șapte ani, divorțul dintre Antonia și fostul soț, Vicenzo Castellano s-a încheiat. Cântăreața în vârstă de 31 de ani este liberă și poate trece la următorul pas în viață: căsătoria cu Alex Velea, cu care are o relație de câțiva ani și doi băieți.

Știați? Iuliana Tudor voia să fie fotomodel. A studiat Dreptul, dar a ajuns vedetă