Exclusiv. Regizorul serialului Vlad joacă padel. Povestea celui mai „tânăr” sport derivat din tenis

Exclusiv. Regizorul serialului Vlad joacă padel. Povestea celui mai „tânăr” sport derivat din tenis
Aproape 50 de echipe din toată șara, dar si din străinatate au luat parte zilele trecute la cel mai puternic concurs de padel organizat pâna acum în România. National Tournament – 1 a avut loc în Herastrău. În public s-au aflat vedete, dar și pe terenul de joc. Jesus del Cerro se menține în formă jucând  ca un profesionist padel.

Regizorul serialului Vlad joacă padel. Jesus del Cerro în vârstă de (52 de ani) este regizorul și producătorul serialului  Vlad, de la PRO TV. Ca și mulți conaționali de-ai săi a descoperit padelul acasă și s-a bucurat nespus să poată practica sportul și în România. Sportivi celebri joacă și padel pentru a se antrena distractiv în afara disciplinei pe care o practică.

De exemplu Rafael Nadal, Serena Williams sunt doi dintre tenismenii care joacă și padel. Nadal deține chiar și un club de padel.
Și fotbaliști precum Iker Casillas (care a participat în 2014 în turnee internaționale de padel și chiar a inaugurat, pentru fundația sa un teren de padel ce îi poartă numele), Andres Iniesta, Lionel Messi (FC Barcelona), dar și brazilianul Ronaldo fac partide de padel în timpul liber.

Regizorul serialului Vlad joacă padel

Rețete și vedete a intrat în posesia unor imagini cu regizorul și producătorul serialului „Vlad” de pe terenul de padel, la Campionatul Național de padel organizat în acest weekend la București.

Jesús del Cerro Martinez e originar din Spania, însă iubește România la fel de mult ca pe țara natală. În prezent, producțiile sale au ajuns unele dintre cele mai vizionate, în România. Fie că vorbim de serialul „Vlad“, difuzat la ProTV. Fie că vorbim de filmul „Miami Bici“, care a ajuns în cinematografele din toată țara. El a publicat și o carte despre experiența sa în țara noastră –  „Peripețiile unui spaniol în România și în lume”.

Ce este padelul?

Padelul este un sport derivat din tenis, mai prietenos cu racheta, spun jucătorii, care mai arată și că acesta presupune o interacțiune mai intensă cu terenul de joc. Dinamica acestui sport face ca în timpul unei partide să se ardă minim 600 de kilocalorii. Este un sport care se joacă la dublu, pe un teren cu aproximativ 25% mai mic decât unul de tenis, informează Padel Center.

Considerat unul din cele mai dinamice sporturi din lume, padelul are deja o vechime de jumătate de secol. În România se joacă abia în ultimii ani, Timișoara fiind unul din primele orașe în care s-au amenajat spații de joc special dedicate. Terenurile  respectă standardele oficiale ale suprafețelor pe care se desfășoară World Padel Tour (WPT), cea mai importantă competiție internațională a acestui sport.

Istoria fascinantă a unui sport nou care a cucerit lumea

Padelul a apărut în anul 1969, la Acapulco, în Mexic, din inițiativa unui om de afaceri nativ, Enrique Corcuera. Totul a pornit din dorința afaceristului de a-și proteja terenul de tenis de vegetația care îi invada curtea. Drept pentru care a ridicat pereți în jurul acestuia. Realitatea e că pereții o ajutau însă mai ales pe soția lui, să nu mai scape mingile în decor, când juca. Un prieten al lui Corcuera a găsit conceptul cu pereți care înconjoară un teren de tenis nu doar surprinzător, ci și foarte interesant.

I-a plăcut mai ales posibilitatea de a prelua în continuare mingile care loveau pereții, fără să se oprească jocul. Astfel, el a dezvoltat ideea. A creat un teren oficial, cu pereți de sticlă, reguli de joc clare, care se aplică și în prezent. Noul sport a primit propriul nume, padel, și a fost „exportat” în Spania. Aici a devenit aproape imediat o adevărată obsesie națională, apoi a cucerit țară după țară. În prezent sunt peste 8 milioane de jucători de padel în întreaga lume, în principal în țările hispanice, mai arată Padel Center.

Sursa foto: Instagram, Padel Center

Tudor Arghezi a vândut cireşe pentru a supravieţui şi a scris pe hârtie igienică

Recomandarile noastre