Recent, Oana Zăvoranu s-a supărat foarte tare pe Oana Roman și, într-o serie de postări pe Instagram, a luat-o pe aceasta în balon și a numit-o grasă, asemănând o cu purcelușa Pepa din desenele animate pentru copii mici. Realitatea însă este că Oana Roman nu mai are de mult kilogramele în plus, intens discutate, cu ani în urmă.

Oana Roman trăiește o nouă tinerețe, arată fabulos și este pe zice trece, din ce în ce mai slabă. Fiica fostului premier a mărturisit care este secretul siluetei ei de vis.

„Țin intermittent fasting (n.r.- post intermitent), dar fac și proceduri și beau și ceai. E foarte important să le combini”, a mărturisit vedeta.

Procedurile pe care le face sunt din zona criolipolizei. Este vorba de înghețare localizată a grăsimii corporale, cu ajutorul unor pad-uri dispuse pe zonele problematice. Aparatul reduce temperatura, local, până la -11 grade C, iar ulterior, grăsimea distrusă prin înghețare se elimină din corp în mod natural, rezultatul fiind scăderea în centimetri. Procedura doar completează însă dieta de care a vorbit Oana Roman, intermittent fasting sau postul intermitent.

Ce este postul intermitent

Postul intermitent este un model de alimentație care limitează pe o anume perioadă de timp consumul de alimente. Practic, până la 25% din consumul zilnic de calorii e blocat, timp de 16 până la 24 de ore, cu alternarea aportului normal de alimente timp de 8 până la 24 de ore.

Spre deosebire de alte diete, în timpul postului intermitent se poate mânca aproape orice, limitările apărând doar ca perioadă de timp în care hrana e permisă. Ideea de bază a postului intermitent constă în reducerea consumului de calorii. În plus, cercetătorii confirmă efectele sale asupra sănătății.

Postul de 16 ore

Este cel mai natural mod de a vă abține de la mâncare.În fiecare zi, timp de 16 ore legate nu mâncați nimic, iar în restul de 8 ore puteți mânca două, trei sau mai multe porții de mâncare. Această metodă a fost popularizată de expertul în fitness Martin Berkhan.

Practic, asta înseamnă, de exemplu, să renunțați la micul dejun, iar ultima masă va fi masa de seară. De exemplu: prima masă a zilei va fi la ora 12,00, iar ultima la ora 2,00. În rest, nu aveți voie să vă atingeți de mâncare, și nici nu puteți bea altceva decât, cel mult, apă sau ceai neîndulcit.

Recomandarea dieteticienilor e să vă hidratați suficient în cele opt ore în care alimentația e permisă. Evident, pentru a avea rezultate, e necesar ca în cele opt ore în care mâncați să consumați ceva mai puțin decât necesarul caloric al unei zile. Despre cum se calculează necesarul caloric, Rețete și vedete va scrie într-un articol ulterior.

Sursa foto: Instagram

Exclusiv. În Casa lui Smiley se invocă spiritul Crăciunului. De ce credeți?

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri