Proaspăt tătic și supus la provocări majore, Smiley s-a apucat să ia lecții despre familie de la Pavel și Anca Bartoș.  A recunoscut-o de-a dreptul. De Pavel îl leagă așa o prietenie mare încât se au ca frații. Iar dacă nu știați, aflați acum: Pavel Bartoș e un exemplu de familist.  E căsătorit de 17 ani și are trei fete. El și soția sa, Anca, actriță și ea, formează un cuplu pe cinste.

„Cel mai echilibrat tătic pe care-l cunosc e prietenul, colegul și liderul spiritual al unei întregi generații de tătici. Pentru că are 3 fete. Și o soție senzațională”. Așa l-a prezentat Smiley pe Pavel Bartoș în emisiune. Premiera absolută a fost că soția acestuia, Anca, a acceptat să apară. Ea e cunoscută pentru discreția de care a dat dovadă toată viața ei, neplăcându-i să stea în lumina reflectoarelor mondene. Anca însă, a avut sfaturi excelente de parenting pentru Smiley.

Smiley s-a apucat să ia lecții despre familie

Prima lecție

Pavel Bartoș îl învață pe Smiley cum să schimbe scutecul printr-o analogie. Dar nu pampers sau altele de unică folosință, ci cel clasic, care protejează natura. „Îl faci triunghi, îndoit în două. Are trei părți: partea de jos, și cele 2 laterale. Începi cu partea de jos. O iei și o pui peste burtică. Ușor. Apoi iei laterala stângă și o pui peste partea de jos. Apoi iei laterala dreaptă și pui deasupra. E foarte important să fie prins bine. Ultima mișcare: o iei în brațe, tandru”, a explicat actorul. Și a exemplificat cu o shaorma.

A doua lecție

Există familii de mai multe feluri. Explicația vine de la Smiley.

A treia lecție

Sexul prin internet în pandemie, a fost marea provocare a anului care a trecut.  „E ca after movie-ul unui festival. Arată bine. Dar pentru experiență adevărată trebuie să fii acolo”, a explicat iubitul Ginei Pistoil. Discuția era despre cum ții vie o relație la distanță.

„Și eu am fost pentru puțin timp într-o relație la distanță. La distanță de o burtă. În ultimele 2 luni am îmbrățișat-o pe Gina doar din lateral”, a spus Smiley.  El a avut câteva considerații și despre școala online și home office. „Să faci lecții prin internet e ca și cum te-ai da cu sania prin noroi. Chiar dacă alunecă puțin, nu se compară cu zăpada adevărată. Iar să lucrezi de acasă e ca și cum te duci să citești într-un parc de distracții”.

A cinea lecție: viața de familie

„Nu mai poți să mai promiți nimic când ai copii. Partea bună e că pentru orice poți să dai vina pe copii” – i-a explicat Costel. Pavel Bartoș i-a spus în glumă că a avut nevoie de 15 ani „să realizezi că nu barza aduce copiii”.

Iată cum e noua viață de familie a lui Smiley. „Noi ne trezim împreună, noaptea. Eu cu Gina am dezvoltat un sistem. Și cumva ea e cu alăptatul, ea e maestră în schimbarea scutecului. Eu mă ocup de hrănirea cu biberonul, de râgâială. Sunt expert cu liniștitul. Îi mai cânt…”, a dezvăluit Smiley.

Anca Bartoș, mămică de trei fete, i-a explicat că „cu cât va crește, cu atât vei avea mai multe atribuții. Puteți să îi faceți baie copilului împreună și să alternați”. Marea întrebare a lui Smiley este „cum se întreține relația romantică” după apariția copilului în familie. ”Dacă te aștepți ca relația să fie aceeași dinainte de copil, răspunsul e că nu va fi. Va fi mai completă”, a spus Anca Bartoș.

Pavel Bartoș a pus punctul pe i: „Primele lunii nu te aștepta la mare lucru! E doar copilul. Nu ai cum. Asta ți-o asumi!” „Primele câte luni?” a vrut să știe Smiley. „Depinde. La noi a fost diferit la fiecare copil. La primul după 4 – 5 luni a revenit și focul cumva. Ține mult ca părinții să se relaxeze. Atunci ne redescoperim. Până atunci nici nu apuci să te gândești. tot efortul e spre copil”, a mai spus actorul.

A șasea lecție

„Noi  doi am agreat ideea că mai bine suntem prieteni cu copiii”, a dezvăluit Anca Bartoș. La ei în casă nu se țipă, se argumentează și se discută. Fetițele pot face orice, atât timp cât nu se rănesc pe ele, între ele, sau pe alții.

Sursa foto: Instagram, YouTube

Cine este Prof. Dr. Ioan Cristian Stoica, managerul de la „Foișor”, care s-a opus evacuării. E o somitate în medicină

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp