Jurnalistul Dan Andronic, directorul publicațiilor Evenimentul Zilei și Capital, consideră că testele rapide cu antigen, aplicate pe scară largă, în unități medicale, în școli sau în cămine de bătrâni ar putea contribui la prevenirea înmulțirii numărului de cazuri de COVID-19. Cunoscutul jurnalist a făcut aceste precizări în condițiile în care există o întreagă dispută pe tema închiderii școlilor și a mutării cursurilor în mediul online, dar și pe cea a noilor restricții impuse de autorități pentru stoparea pandemiei.

„Din câte știu au apărut aceste teste rapide care dau un rezultat bun în 15 minute, având o precizie de 90%. Nu înțeleg de ce nu sunt folosite pe scară largă, în școli, în spitale și în cămine de bătrâni. Dacă poți identifica în 15 minute dacă un copil, un cadru medical sau un bătrin este pozitiv, atunci poți să-l trimiți la testarea PCR”, a declarat jurnalistul Dan Andronic într-o emisiune tv.

Potrivit spuselor sale, deja astfel de teste sunt folosite în spitalele private pentru testarea personalului medical pentru că dau rezultate foarte rapide.

„Ele sunt folosite în spitalele private pentru testarea personalului medical. M-am testat și eu. Sunt ușor de folosit, iar rezultatul se obține rapid”, a precizat jurnalistul.

Cu toate acestea, Guvernul se face că plouă și nu a făcut niciun demers pentru ca și în unitățile medicale de stat să existe astfel de testări.

Guvernul condus de Ludovic Orban a adoptat în ședința de Guvern de joi noi măsuri pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în România. Următoarele măsuri se vor impune la recomandarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență de luni, 9 noiembrie. Între altele sunt prevăzute mai multe restricții de circulație pe timpul nopții, închiderea școlilor și mutarea cursurilor în mediul online, purtarea obligatorie a măștilor de protecție, închiderea piețelor, trecerea în telemuncă etc.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri