Extratereștrii de pe lac. Patru bărbați au plecat într-o excursie care i-a marcat pe viață

Extratereștrii de pe lac. Patru bărbați au plecat într-o excursie care i-a marcat pe viață
Acest caz implică patru martori. În 1976, patru prieteni: Chuck Rak, Charlie Foltz și Jack și Jim Weiner au decis să facă o excursie în camping. Toți bărbații erau studenți specializați în artă. Au plecat pe 20 august, vineri seara, din Boston spre o zonă îndepărtată, un lac de pe Allagash Waterway.

Când au ajuns la lac, au stabilit tabăra pe plaja lacului. Au construit un foc mare care știau din experiență că va dura între patru și cinci ore. Apoi au sărit în cele două canoe pe care le aduseseră și s-au îndreptat spre zona de pescuit. S-a întunecat pe lac și au planificat să folosească focul ca far pentru a-și găsi drumul înapoi la camping.

Cineva îi privea

La scurt timp după ce s-a mutat în centrul lacului, Chuck a avut o senzație ciudată – ca și cum cineva îl privea. Întorcându-se, a văzut o minge uriașă de lumină planând la aproximativ două sute de metri deasupra unei secțiuni îndepărtate a lacului. Chuck le-a arătat prietenilor săi obiectul. 

Ceilalți s-au întors, văzând o sferă de lumină strălucitoare, perfect rotundă, pulsând și schimbându-și culorile. Sfera, care începuse să se ridice încet, s-a oprit imediat. Apoi s-a îndreptat încet spre Charlie și prietenii săi, crescând în mărime pe măsură ce se apropia.

Sfera luminoasă

Băieții s-au panicat și au început să vâslească, neștiind ce este acel lucru strălucitor. Un con gol de lumină albastră pal a ieșit din sferă și a început să avanseze pe apă spre canoe. În acel moment, toți s-au panicat.

Următorul lucru pe care și l-au amintit a fost că s-au întors pe plajă și au ieșit din canoe. Obiectul plutea încă deasupra capului lor. Stând acolo, amețiți, au privit obiectul timp de două sau trei minute înainte ca acesta să dispară cu o viteză uluitoare, direct în cerul nopții.

Toți cei patru bărbați se simțeau dezorientați. În ciuda apariției și dispariției unui obiect foarte ciudat, niciunul dintre ei nu a avut chef să vorbească despre el. Cu toate acestea, au observat că focul lor s-a stins complet, lăsând doar câteva bucăți de jar fierbinți. Din câte știau, plecaseră doar vreo treizeci de minute. Focul ar fi trebuit să dureze cel puțin patru ore. Acesta s-a dovedit ulterior a fi un caz clasic de „timp lipsă”.

Vise ciudate

Câțiva ani mai târziu, Jim Weiner a suferit o leziune la cap. Leziunea a provocat o formă de epilepsie cunoscută sub numele de epilepsie tempero-limbică. 

Ca parte a tratamentului său, a fost întrebat dacă are experiențe ciudate. Jim a declarat apoi că avea vise foarte ciudate. De asemenea, s-a trezit frecvent și a găsit creaturi ciudate în camera sa. Medicul lui Jim l-a trimis la Raymond Fowler, un cercetător serios al OZN-urilor.

Trucuri pentru cel mai bun cozonac de Paște. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu