Fata lui Mircea Geoană a făcut Medicină în America, dar a ales alte joburi

Fata lui Mircea Geoană a făcut Medicină în America, dar a ales alte joburi
Fiica și fiul lui Mircea Geoană au beneficiat de ajutorul bunicilor materni care le-au achitat taxele la liceul privat pe care l-au urmat. Vreo 300.000 de euro, sumă care a apărut cândva în declarația de avere a tatălui. Apoi au plecat la facultate.

Copiii lui Mircea Geoană, Alex și Ana Maria și-au făcut studiile în străinătate, la universități de prestigiu din America. Fiica a ales să rămână departe de România.

Fata lui Mircea Geoană a făcut Medicină în America

Mircea Geoană, fostul ambasador României la Washington, actual secretar general adjunct al NATO, este foarte mândru de evoluția copiilor săi. Desigur, distanța și dorul au fost greu de depășit pe perioada studiilor.

Ana Maria Geoană, în vârstă de 26 de ani acum, a terminat la București cursurile Școlii Americane, ca și fratele ei, Alexandru.

Ana Maria a cochetat acum câțiva ani cu o carieră de fotomodel, dar până la urmă s-a decis să urmeze cursurile Facultății de Medicină din cadrul Universității Pennsylvania (Philadelphia). În România, făcuse parte între 2012 și 2015 din corpul de voluntari ai Crucii Roșii.

Ana Maria Geoană, în vârstă de 26 de ani acum, a terminat la București cursurile Școlii Americane, ca și fratele ei, Alexandru

Înainte de a intra la facultate, fata lui Mircea Geoană a învățat din mers,  în 2015, timp de trei luni, noțiuni de comunicare în echipa unui congresman american, chiar la Washington D.C.

Ana Geoană a urmat și cursuri specializate de design și de marketing. Până acum, din cele spuse de mama sa în diverse interviuri, fata familiei Geoană nu a practicat nici medicina, nici design, nici marketing. Se specializează pe comunicare, apoi va veni, probabil, în România.

Nu ar vrea să se întoarcă în țară

Mihaela Geoană a vorbit despre fiica sa, într-un interviu pentru VIVA!. „Când vorbesc cu fiica mea la telefon sau pe Facetime, uit de orice grijă. Din păcate, deocamdată nu are de gând să se întoarcă în România, își dorește să rămână să lucreze acolo. Acolo însemnând numai Los Angeles, cu toate că a studiat pe Coasta de Est, dar e foarte atrasă de California”, a spus Mihaela Geoană.

Juniorul Geoană a absolvit “Şcoala de Business Stern”, din cadrul New York University, dar a revenit în țară și este consultant la o firmă din București.