Festivalul de la Cannes și-a dat desemnat câștigătorul

Festivalul de la Cannes și-a dat desemnat câștigătorul
În perioada 17-28 mai a avut loc cea de-a 75-a ediție a inegalabilul festival de film de la Cannes. Cine este marele câștigător.

Doi români celebri, Cristian Mungiu și Alexandru Belc au fost prezenți pe covorul roșu de la Cannes.

Festivalul de la Cannes și-a dat desemnat câștigătorul

România s-a bucurat anul acesta la festivalul de la Cannes de două vedete celebre. E vorba de Cristian Mungiu care a concurat pentru marele premiu Palme d’ Or cu filmul R.M.N și Alexandru Belc care a câștigat premiul de regie în cadrul secţiunii Un Certain Regard. Dar pe Riviera Franceză și-au făcut apariția și nume grele de la Hollywood, de la Tom Cruise, Kristen Stewart și Tom Hanks, până la Lea Seydoux, Marion Cotillard sau Forest Whitaker.

Mungiu, unul dintre favoriții marelui premiu

Printre filmele prezentate în cadrul festivalului s-au numărat atât pelicule de acțiune, cât și drame istorice, SF sau thrillere. Dintre toate acestea, s-a remarcat filmul lui Cristian Mungiu, R.M.N., care a avut premiera pe 22 mai, iar criticii au fost extrem de încântați. Motiv pentru care regizorul român s-a numărat printre favoriții la marele premiu. Filmul este o analiză a comportamentului uman și se bazează pe fapte reale.

„E important să înțelegem că printr-o poveste care se întâmplă într-o comunitate foarte, foarte mică, într-un sat foarte mic, am încercat să vorbesc despre ce se întâmplă în Europa, în lume, ce se întâmplă cu noi toți. Și despre faptul că deși avem pretenția asta că suntem niște animale superioare și foarte inteligente, nu știu dacă situația ne permite astăzi să ne uităm cum se cade în oglindă și să ne placă ce vedem”, a declarat Cristi Mungiu.

Alexandru Belc i-a fascinați pe jurați cu filmul Metronom

În ceea ce-l privește pe Alexandru Belc, acesta a câştigat premiul de regie în cadrul secţiunii Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes. El și-a demonstrat talentul cu lungmetrajul „Metronom”, care este și filmul său de debut. „Mulțumesc festivalului pentru premiul pe care îl împart cu toată echipa.

Acest film n-ar fi fost posibil fără implicarea tuturor celor care au crezut de la bun început în acest proiect: Cătălin Mitulescu, Martine Vidalenc, actorii: Mara Bugarin, Mara Vicol, Șerban Lazarovici, Vlad Ivanov, Mihai Călin, Andreea Bibiri, trupa de actori minunați din rolurile secundare.

Sunt onorat că Metronom a fost selectat în secțiunea Un Certain Regard, că am putut trăi emoția vizionarii filmului alături de o parte din echipă, într-o sală cu peste o mie de spectatori care au aplaudat minute în șir. A fost o experiență unică pe care doar un festival de talia Cannes-ului o poate oferi”, a mărturisit Belc.

Mădălina Ghenea le-a luat mințile tuturor cu ținuta sa specială

Prezente la festival au fost și două frumuseți, Mădălina Ghenea și Catrinel Marlon. Mădălina a participat anul acesta la World Influencers and Bloggers Awards și i-a fascinat pe cei prezenți cu rochia sa verde-smarald, semnată de celebrul Zuhair Murad. Ținuta a fost accesorizată cu bijuterii cu diamante și o pereche de sandale superbe, argintii, cu bretele subțiri.

Sursă foto: catine, hotnews