Fiica unei prințese și-a schimbat, din nou, numele. E celebră la Hollywood

Fiica unei prințese și-a schimbat, din nou, numele. E celebră la Hollywood
De multe ori actorii și actrițele renunță la numele lor din cărțile de identitate pentru pseudonime cu rezonanță mai bună. Sfaturile vin de la agenții lor, cel mai adesea, și aproape că nici nu mai știm cum îi cheamă pe actori în realitate.

Fiica unei prințese și-a schimbat, din nou, numele, ea fiind o actriță cunoscută care, de 20 de ani a fost cunoscută cu alt prenume.  Actriţa britanică Thandie Newton, una dintre protagonistele serialului TV Westworld, a decis să revină la ortografia iniţială a prenumelui ei, Thandiwe.  Thandiwe înseamnă „iubită” în shona, o limbă bantu vorbită în Africa australă. Anunțul l-a făcut artista într-un interviu acordat ediţiei britanice a revistei Vogue, publicat duminică, informează AFP.

Fiica unei prințese și-a schimbat, din nou, numele

Thandiwe Newton este prințesă. Mai exact, e fiică a unui tehnician de laborator britanic şi a unei prinţese din Zimbabwe. Acum, actrița a dezvăluit că ortografia prenumelui ei a fost schimbată atunci când a apărut pe genericul primului său film. Este vorba de Flirting, lansat în 1991. Pe atunci ea avea doar 16 ani.

În prezent, vedeta din serialul Westworld a decis să revină la prenumele ei real. „Este numele meu. A fost întotdeauna numele meu. Reiau, astfel, ceea ce îmi aparţine”, a declarat ea pentru Vogue.

Thandiwe Newton activistă împotriva agresiunilor sexuale

Thandiwe Newton susţine de multă vreme cauza femeilor şi lupta împotriva agresiunilor sexuale. Ea a criticat de mai multe ori şi abuzurile rasiste şi sexuale de la Hollywood. Ea însăși a fost o victimă. Bunăoară, regizorul filmului Flirting, John Duigan, i-a cerut să se prezinte la filmări cu o nuanţă a pielii „puţin mai întunecată”. Ea a mai spus că regizorul de 39 de ani ar fi început cu ea o relaţie de natură sexuală, pe care a descris-o în trecut ca fiind „forţată”.

Actriţa a rememorat şi alte incidente rasiste şi sexuale. Un alt regizor a abuzat-o sexual, a filmat scena, apoi a arătat altor persoane înregistrarea.

Pe lângă rolul din Westworld, Thandiwe Newton s-a remarcat şi în cinematografie, jucând în mai multe filme apreciate de public, precum Beloved (1998), Mission: Impossible 2 (2000), Crash (2004), The Pursuit of Happyness (2006), RockNRolla (2008), 2012 (2009) şi Solo: A Star Wars Story (2018). Artista britanică are un premiu Primetime Emmy, un premiu BAFTA şi două nominalizări la Globurile de Aur.

Sursa foto: Instagram

Sprijin pentru angajarea studenților și absolvenților de la jurnalism