Octavian Andronic a murit în urma infectării cu COVID, deşi, iniţial, s-a spus că a fost vorba de un atac de cord. Era internat în Spitalul Militar de o săptămână.

Soția și fiica au transmis un mesaj prin Agenția de știri amosnews.ro prin care au anunțat decesul lui Octavian Andronic, jurnalist și caricaturist, cunoscut și ca redactorul șef al primului ziar apărut după fuga lui Nicolae Ceușescu cu elicopterul, de pe acoperișul clădirii Comitetului Central.

Fiica lui Octavian Andronic, Ana, artist plastic, a scris pe pagina ei de Facebook cum s-a stins tată său pe un pat de spital, după 18 zile de luptă cu coronavirusul. Atrage atenția, însă, că pacienții afectați de Covid nu luptă doar cu virusul ci și cu sistemul sanitar

„Vroia să trăiască și nu a putut…”

A murit si tatal meu, Octavian Andronic(ANDO) si a murit nasol..nu cred ca neaparat din neglijeta doctorilor ci mai mult in lipsa de informatie si informare….a murit fix in ziua 18 de covid…cand au cedat inima si rinichiul, avea o pneumonie severa bilaterala….tip covid,

…Nu putea respira cu intubarea non-invaziva…presiunea de oxigen era prea mare?…Sincer cred ca in Martie a mai avut o serie de covid…netratat , acesta lasand sechele, o hipertensiune si cred ca si o autoimuna cu manifestari cutanate, o rosacee ceva…eu am tot cautat …nu a vrut sa faca mari investigatii…am cateva analize, radiografii de la Nasta si cateva ct-uri , Nasta si Sf Maria…sunt efectiv terminata, vroia sa traiasca si nu a putut….in fine a murit intubat in ultimele ore la Militar la coronariana…avea cheaguri , un vas necrozat si nu au putut pune stem…UNA PESTE ALTA…AiA E! 0 informare…NU EXISTA COMUNICARE! Poate asta ar schimba lucrurile…in Ro sistemul medical este necrozat ca vasul ala….SISTEMUL MEDICAL NU COMUNICA CU PACIENTUL……ZERO…Dfpt este doar un haos general unde lumea se invarte si se izbeste de 4 pereți”.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp