Substanța minune care ajută în tratamentul COVID-19

Substanța minune care ajută în tratamentul COVID-19
Tratamentul pentru COVID-19 nu este încă unul specific. Tratamentul poate porni de la paracetamol la anticorpi monoclonali. Plus o mulțime de vitamine sau, mai nou, alte substanțe.un cunoscut medic atrage atenția despre beneficiile uneia dintre acestea din urmă.

Mulți medici clinicieni consideră extrem de utile suplimentele de vitamine și minerale în cazul infecțiilor virale respiratorii.  Mai mult, ultimele două studii publicate în octombrie și noiembrie 2020 arată că melatonina poate fi un potențial medicament în prevenția și tratamentul infecției cu COVID-19.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică de ce bună melatonina. Dar și în ce alimente o găsiți. „Melatonina, un ajutor în tratamentul COVID. Două studii publicate în octombrie și noiembrie 2020 arată că Melatonina poate fi un potențial medicament în prevenția și tratamentul infecției cu coronavirus. Primul studiu efectuat la New York, de către Columbia University Irving Medical Center, afirmă că Melatonina este asociată unui grad mare de supraviețuire în cazul pacienților infectați cu SRAS-CoV2 și intubați.

Al doilea studiu, publicat în revista PLOS Biology, este o analiză făcută de Lerner Research Institute afiliat Cleveland Clinic United States care compară 34 medicamente potențiale pentru tratamentul Covid-19, Melatonina fiind printre cele mai promițătoare.  Melatonina este un hormon care reglează ciclul somn-veghe și care este sintetizat, atât la oameni cat și la animale, în timpul somnului. Pe piață există Melatonina sintetică, care poate fi luată sub formă de suplimente, dar și alimente funcționale – iaurtul cu Melatonină”, explică medicul.

Melatonina protejează căile respiratorii

Melatonina este deja cunoscută pentru efectele sale antiinflamatorii și antioxidante, eficacitatea sa fiind demonstrată și într-un studiu clinic raportat în iunie 2020 în Journal of Pineal Research:  infecția Covid-19 provoacă un răspuns septic sever, care poate fi diminuat prin tratament cu Melatonină. Cercetătorii germani, la rândul lor, au publicat în revista Melatonin Research un amplu material despre mecanismele prin care Melatonina exercită un efect protector în bolile respiratorii, deci este de folos în tratamentul Covid 19.

„Inclusiv în cazul pacienților convalescenți după o infecție cu coronavirus, care suferă de insomnie pentru o perioadă lungă de câteva săptămâni, Melatonina este un remediu eficient. Și cei suspecți de Covid pot apela la Melatonina, ea fiind inclusă în rețetele medicale de prevenție, alături de suplimentele de vitamina C și D (vezi foto)
Indiferent că o luați dintr-o pilulă sau dintr-un iaurt, este important să știți că Melatonina este un prieten pentru sănătatea și liniștea voastră”, a scris pe Facebook medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Iată lista alimentelor care conțin melatonină: ceapa, sparanghelul, bananele, cireșele, nucile, ghimbirul, orezul brun și ovăzul.

Sursa foto: Pixabay

Exclusiv. Ce uită mereu acasă Bianca Drăgușanu când merge la sport. În mod normal ar trebui lăsată afară

Recomandarile noastre