Pe străzi, vienezii au spații verzi pline de iarbă și buruieni. Tot felul de fire de iarbă înaltă, flori nepretențioase, pe care le vezi de obicei pe câmpuri. Flora spontană din natură a fost adusă de autorități în centru Vienei, în parcuri și în spațiile verzi din jurul copacilor de pe străzi. E modul vienezilor de a dovedi cât de mult prețuiesc natura.

Este cunoscut faptul că recomandarea peisagiștilor este ca în localități spațiile verzi să fie populate cu plante și arbori care cresc în mod natural acolo.

Vienezii au spații verzi pline de iarbă și buruieni

Compania internaţională de consultanţă Mercer efectuează în fiecare an un studiu pentru clasificarea calităţii vieţii în 231 de metropole din lume. Şi în 2019, când a fost realizat ultimul top, rezultatele studiului au conferit Vienei cea mai bună notă. Astfel, Viena a obținut, pentru a zecea oară consecutiv titlul: oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume.

Au fost evaluate climatul politic, social şi economic și serviciile de îngrijire medicală. Dar și posibilităţile de formare profesională, infrastructura, reţeaua de transport public. De asemenea s-a ținut cont de serviciile de distribuţie a energiei electrice şi apei. Au fost comparate ofertele de petrecere a timpului liber de tipul restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, disponibilitatea şi calitatea bunurilor de consum, condiţiile de mediu şi natura, arată Wien.info.

Trucuri mai puțin știute ca să scăpați de mirosul greu din mașina de spălat

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp