De ce durează o ședință de psihoterapie 45 – 50 de minute, poate v-ați întrebat și voi. Evident, are legătură cu Sigmund Freud, dar nu chiar cum v-ați imagina fără să vă documentați serios. Considerat părintele psihanalizei, Freud (1856 – 1939), a fost un medic neuropsihiatru austriac de etnie evreiască, fondator al școlii psihologice de psihanaliză. Principalele teorii ale acestei școli sunt fondate pe câteva ipoteze.
Dezvoltarea umană este înțeleasă prin schimbarea zonei corporale de gratificare a impulsului sexual. Aparatul psihic refulează dorințe, în special cele cu conținut sexual și agresiv, acestea fiind conservate în sisteme de idei inconștiente. Conflictele inconștiente legate de dorințele refulate au tendința de a se manifesta în vise, acte ratate și simptome. Conflictele inconștiente și sexualitatea reprimată sunt sursa nevrozelor. Nevrozele pot fi tratate, cu ajutorul metodei psihanalitice, prin aducerea în conștient a dorințelor inconștiente și refulate.
De ce durează o ședință de psihoterapie 50 de minute
Dacă veți căuta fotografii cu Sigmund Freud îl veți regăsi aproape în toate fumând. E cu trabucul în mână. Și așa aproape am răspuns la întrebarea lansată încă din titlu.
În anul 1886 Freud a deschis la Viena un cabinet privat de psihiatrie, specializat pe tulburări cerebrale și nervoase. Trebuie amintit că și-a atras antipatia colegilor de breaslă prin practicile sale mai puțin „ortodoxe” colegilor. Aceasta explică și faptul că, mai târziu, teoriile lui asupra nevrozelor au fost acceptate cu multă reticență. Fugind de persecuția nazistă din Viena în 1938, Freud s-a refugiat la Londra, unde a petrecut ultimul an al vieții sale.
Ideea este că, de fiecare dată când începea o ședință de psihiatrie sau psihanaliză cu un pacient, Freud își aprindea un trabuc. Fuma din acel trabuc pe durata întregii ședințe. Poate intuiți acum de ce durează o ședință de psihoterapie 45 – 50 de minute. Ședința dura exact cât îi trebuia părintelui psihanalizei să fumeze întreg trabucul, povestesc urmașii lui de breaslă. Adică vreo 45 – 50 de minute.
Timpul limitat de un viciu, și-a dovedit însă eficiența în lucrul cu pacienții, iar azi, multă lume, nici măcar nu se întreabă cum s-a ajuns aici. E o chestiune pe care, cum am spus, doar cei din branșă o știu. Cert este că lui Freud îi plăcea să fumeze trabuc, și cum lucra mult, a fumat pe măsură. Se știe că fuma chiar și 20 de trabucuri pe zi, multe în prezența pacienților săi.
Din cauza fumatului excesiv, în ultimii ani din viață s-a luptat cu o formă grea de cancer . A suferit numeroase operații la nivelul feței, dar, nu a renunțat la acest viciu. Când boala s-a agravat, Sigmund Freud a murit prin eutanasiere, asistat de un medic care i-a administrat o doză mărită de morfină.
Sursa foto: Wikipedia, Google.ro, alfa1romania.ro
Cel mai mare criminal în serie din istoria SUA. În 35 de ani, a ucis 93 de femei
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook