Ce obiceiuri au oamenii inteligenți. Psihologii ne dezvăluie pasiunile deștepților

Ce obiceiuri au oamenii inteligenți. Psihologii ne dezvăluie pasiunile deștepților
Oamenii spun adesea că inteligența este norocul cu care se nasc unii indivizii, dar nu este așa întotdeauna. Inteligența poate fi moștenită sau dobândită.

Ce obiceiuri au oamenii inteligenți. Potrivit experților, mediul din jurul tău poate afecta drastic abilitățile creierului și modul în care gândești. Oricare ar fi cazul, s-a observat că toți oamenii inteligenți prezintă un comportament similar și au multe lucruri în comun.

Le pasă doar de propriile treburi

Ce obiceiuri au oamenii inteligenți. Judecarea celorlalți și bârfele sunt lucruri de care oamenii inteligenți stau departe. Aceștia nu participă la „discuții meschine” și nu sunt deranjați niciodată de ceea ce se întâmplă în viața altor persoane. 

De fapt, potrivit unui studiu recent, oamenii inteligenți sunt cei mai fericiți când sunt lăsați singuri, astfel încât să-și poată face propriile lucruri fără să se distragă. Nu sunt singuri, creierul lor are nevoie doar de spațiu pentru a respira și a funcționa.

Fac multe glume și au un simț al umorului dezvoltat

O persoană care este capabilă să transforme fiecare lucru mic într-o glumă și să-i facă să râdă pe toți cei din jur nu este decât un geniu. Este nevoie de abilități creative uimitoare pentru a găsi umor în viața de zi cu zi, iar ideea creativității, care ține de inteligență, merge cu mult înapoi, potrivit oamenilor de știință.

Și în cazul în care aveți nevoie de ceva mai convingător, permiteți-ne să vă împărtășim câteva exemple.

Conan O’Brien, celebrul comediant american, are un coeficient de inteligență de 160, în timp ce oamenii obișnuiți înregistrează de obicei între 85-115. Phoebe Buffay din sitcom-ul Friends, interpretat de Lisa Kudrow, a obținut 154 la testul de IQ. Tu faci calculele.

Vorbesc singuri

Știați că Albert Einstein, unul dintre cele mai mari genii pe care le-a văzut vreodată lumea, obișnuia să vorbească cu el însuși? Cercetătorii au descoperit că oamenii care vorbesc adesea cu ei înșiși, fie în cap, fie cu voce tare, sunt mai inteligenți decât cei care nu vorbesc.

A vorbi cu tine însuți îți crește creierul, îți crește memoria și te ajută să-ți organizezi gândurile. Nu este „nebun” – se numește a fi un geniu!

Ascultă muzică foarte des

Toată lumea ascultă muzică. Dar, cei care sunt întotdeauna văzuți cu căști sunt adevărate genii. Într-un studiu recent, s-a constatat că oamenii care știu să cânte la un instrument muzical posedă un nivel mai ridicat de inteligență, dar și cei care își tratează urechile cu muzica sunt de asemenea extrem de inteligenți.

Studiul adaugă, de asemenea, că oamenii inteligenți preferă să asculte muzică fără voce decât melodiile cu versuri fără sens, așa că dacă sunteți unul dintre acei oameni cărora le plac ritmurile în locul cuvintelor, ați putea fi mai inteligenți decât credeți că sunteți.

Marele actor Valentin Uritescu e în stare gravă. Soția face mărturisiri șocante: „Sunt zile în care nu poate vorbi”

Recomandarile noastre