Marele actor Valentin Uritescu e în stare gravă. Soția face mărturisiri șocante: „Sunt zile în care nu poate vorbi”

Marele actor Valentin Uritescu e în stare gravă. Soția face mărturisiri șocante: „Sunt zile în care nu poate vorbi”
Are Parkinson de la vârsta de 33 ani, dar până acum a reușit să țină boala în frâu. Ce se întâmplă acum cu actorul Valentin Uritescu.

Soția actorului Valentin Uritescu a făcut mărturisiri dureroase despre unul dintre marii actori ai României. Este într-o stare gravă și sunt zile în care nu mai poate vorbi.

Marele actor Valentin Uritescu e în stare gravă. Soția face mărturisiri șocante: „Sunt zile în care nu poate vorbi”

Sunt împreună de mai mult de jumătate de secol și, chiar dacă artistul a mai călcat pe bec, aceasta nu l-a lăsat niciodată. Valeria Uritescu îi este alături actorului în cea mai grea perioadă din viața lui și a făcut mărturisiri șocante despre starea de sănătate a acestuia. Acesta are Parkinson de la vârsta de 33 de ani, iar acum sunt zile în care acesta nici măcar nu mai poate vorbi.

„Starea aceea pe care nu o pot descrie îl stăpânește de ani buni”

Ajuns la vârsta de 80 de ani, Valentin Uritescu luptă cu boala, iar familia speră că totul va fi bine. Actorul se va vaccina împotriva coronavirusului, dar acest lucru se va întâmpla acasă, potrivit playtech.ro. “Sunt zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori nu poate vorbi.

Alternează zilele bune cu cele proaste, dar chestiunea cea mai dură stă în faptul că nu putem şti niciodată. Nu putem anticipa care e ziua acea bună, ca să ne pregătim pentru ea. Sau, poate exista un ceas sau două mai liniştite, mai vesele chiar. Și apoi, din nou, o cufundare în întuneric. În starea aceea pe care nu o pot descrie şi care-l stăpâneşte de ani buni, încoace”, a declarat Valeria Uritescu pentru playtech.ro.

Când a aflat că are Parkinson, a fost în pragul sinuciderii

Cu mai mulți ani în urmă, actorul a declarat pentru ziarul Lumina că atunci când a aflat ce boală are, a fost la un prag de sinucidere. „Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. «Ai Sindrom Extrapiramidal!» Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă.

Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: «Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!». Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns.

Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: «Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!». Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, a spus Valentin Uritescu pentru ziarullumina.ro.

Sursă foto: viva.ro, avantaje.ro

Niciodată nu a vorbit despre așa ceva. Andra spune de ce a plecat de la „Vocea României”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre