„Trabucul” extraterestru, descoperit în 2017. Teoriile despre „un prim vizitator interstelar identificat vreodată”

„Trabucul” extraterestru, descoperit în 2017. Teoriile despre „un prim vizitator interstelar identificat vreodată”
Astronomii din întreaga lume au fost extrem de entuziasmați atunci când un „bolid” spaţial a trecut prin Sistemul Solar. Evenimentul din anul 2017 a fost văzut ca o dovadă a existenţei vieţii extraterestre pentru unii cercetători.

Știința modernă prezintă mai multe problemele fundamentale, printre care și căutarea vieții extraterestre. Omenirea este într-o continuă dezvoltare, făcând noi revelații. Descoperirea vieții extraterestre va duce la una dintre cele mai profunde revoluții în cunoașterea umană. Se pare că ne apropiem din ce în ce mai mult de acest moment, conform teoriile despre „un prim vizitator interstelar identificat vreodată”.

Cartea care povestește despre primul semn al vieții inteligente dincolo de Pământ

Un straniu „bolid” spaţial care a trecut prin Sistemul Solar în anul 2017 a fost un semnal ce atestă existenţa vieţii extraterestre pentru unii cercetători. Teoria care a creat numeroase controverse a fost adoptată şi de un renumit om de ştiinţă. Avi Loeb, profesor de astrofizică la Universitatea Harvard şi autor al cărţii „Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth”, a beneficiat joi de o lansare pe plan internaţional, informează AFP, citată de Agerpres.

Decanul facultăţii de astronomie din cadrul Universităţii Harvard a scris textul de promovare care însoţeşte ediţia franceză a acestei cărţi, apărută la editura Seuil. Avi Loeb a povestit că: „Dacă am dreptate, atunci este cea mai mare descoperire din istoria omenirii”. El este specialist în găurile negre din Univers.

În carte, profesorul revine asupra detectării lui Oumuamua, un obiect cosmic în formă de trabuc, care a traversat Sistemul Solar în mare viteză, în octombrie 2017.

Obiectul spațial a fost clasificat ca o cometă ejectată dintr-un alt sistem solar

Acest „bolid” spaţial care a trecut prin Sistemul Solar avea o lungime de 400 de metri şi o lățime de 40 de metri. Obiectul detectat nu putea să provină decât din proximitatea unei alte stele, deoarece avea o viteză extrem de mare. A fost primul obiect detectat care venea dintr-un alt sistem stelar.

Inițial, a fost inclus în categoria asteroizilor. Dar după mai multe discuții, o echipă de la Agenţia Spaţială Europeană a ajuns la o altă concluzie. Se pare că era vorba mai degrabă despre o cometă ejectată dintr-un alt sistem solar. Presupunerea făcută nu l-a convins și pe Avi Loeb, deoarece teza în cauză nu ar putea să explice mai multe lucruri, potrivit părerilor sale. Obiectul cosmic avea o acceleraţie excesivă, o formă insolită și nu a lăsat nicio urmă (de gaze şi praf), atunci când a trecut pe lângă Soare.

Teoriile despre „un prim vizitator interstelar identificat vreodată”

Avi Loeb și un alt cercetător de la Harvard au semnat un articol publicat în revista Astrophysical Journal Letters. Materialul avansa teza conform căreia obiectul detectat nu putea fi altceva decât o sondă lansată de o civilizaţie extraterestră.

Mai mulți oameni de știință au criticat dur articolul cercetătorilor de la Harvard. În prezent, spune Avi Loeb, „dezbaterile se prelungesc în absenţa unor dovezi tangibile” şi „oricare ar fi concluzia la care am ajunge pe marginea subiectului Oumuamua, suntem forţaţi să constatăm că el a fost şi rămâne până în zilele noastre o anomalie în sine”.

Cum arăta stră-străbunicul licuricilor

Recomandarile noastre