Flori care aduc ghinion în casă. Ce flori să nu țineți niciodată ca decor!

Flori care aduc ghinion în casă. Ce flori să nu țineți niciodată ca decor!
Nu există apartament care să nu aibă cel puţin un ghiveci cu flori decorative. Una din cele mai întâlnite plante de apartament era la un moment dat ficusul, era un must have al timpului. Ce spun specialiştii în feng shui despre plantele de apartament. Care sunt cele care aduc noroc şi care sunt cele care poartă ghinion.

În orice casă este bine să existe flori pentru că ele aduc energie și schimbă aspectul încăperilor. Cu toate astea, nu toate plantele aduc noroc, există și plante despre care se spune că aduc ghinion. În acest caz fie că vorbim despre superstiții, de legende sau de plante nocive din punct de vedere medical, există anumite plante pe care nu e bine să le păstrăm în casă aproape de noi, cu atât mai mult într-un spațiu închis. Pentru cei care le au deja în casă ar fi bine să le mute pe balcon sau într-un loc în care nu au contact zilnic cu ele.

Dacă doriți să achiziționați una nouă sau dacă aveți deja plante decorative în apartament este bine să vedeți dacă acestea se integrează în așa zisa categorie a plantelor ghinioniste, citind rândurile de mai jos.

Ficus

Una dintre cele mai cunoscute plante despre care se spune că aduce ghinion în casă. În credința populară se spune că aduce ghinion și boală, energii negative si ceartă în casă.

Cale

Chiar dacă sunt frumoase şi ne impresionează la prima vedere, trebuie să știți că seva lor conţine oxalat de calciu, o substanţă periculoasă care poate fi fatală dacă este consumată. Se pune de asemenea că aceste plante sunt aducătoare de evenimente negative. Sunt populare în aranjamentele funerare datorită simbolului de înviere și renaștere, dar și pentru că florile rezistă între 7 și 10 zile.

Cactus

Legenda spune că ghinionul vine de la țepi și de la energiile negative pe care le emană cauzând astfel ghinion persoanelor care stau în apropiere. Bătrânii credeau chiar că dacă în casă locuiește o fată nemăritată, aceasta va rămâne fără partener atâta timp cât ține un cactus în casă.

Limba soacrei sau Dieffenbachia

Despre această plantă se spune că aduce ghinion, iar tulpina ei conține o substanță foarte otrăvitoare, deci nu e bine să o țineti în casă dacă aveti un copil mic sau animale de companie. Și totusi nu aduce ghinion în orice condiții, ci doar dacă este ținută într-o zonă mai întunecoasă și dacă este mișcată prea des.

Leandru

O plantă foarte frumoasă care pare inofensivă este de fapt una dintre cele mai toxice plante, cultivate acasă. Toată planta este toxică, deci aveţi grijă să nu atingeţi florile sau frunzele. Conform unor studii se spune că un om poate muri după ce mănâncă mierea culeasă de albine de la florile acestei plante.

Leandrul poate provoca probleme de inimă, proastă circulaţie, frisoane, atacuri cerebrale, comă şi chiar moarte, din această cauză probabil este asociat cu moartea și evenimente negative.

Cu toate aceste aprecieri ale specialiștilor în feng-shui, leandrul este planta care este cultivată în toată Grecia pentru splendoarea florilor sale care înfloresc toată vara.

10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm Bio