Fondant de ciocolată așa cum prepară Gordon Ramsay

Fondant de ciocolată așa cum prepară Gordon Ramsay
De la un chef celebru vă prezentăm rețeta unui desert fabulos. La prima vedere, ați putea crede că este complicat de preparat. De fapt, totul e extrem de simplu.

Gordon Ramsay este un bucătar britanic, restaurator, scriitor și personalitate de televiziune. S-a născut în Johnstone, Scoția și a crescut în Stratford-upon-Avon, Anglia. Restaurantele sale au primit 16 stele Michelin în total și dețin în prezent șapte.

Rețeta. Fondant de ciocolată

Ingrediente: 50 g unt topit pentru forme, cacao pentru forme, 200 g ciocolată neagră de bună calitate, 200 g unt tăiat cubulețe, 200 g zahăr, 4 ouă plus 4 gălbenușuri, 200 g făină

Mod de preparare: Mai întâi, se pregătesc recipientele. Cu mișcări de jos în sus, folosind o pensulă, se întinde un strat de unt topit pe interiorul formelor. Se lasă un pic la frigider, apoi se mai întinde un strat de unt topit peste cel deja întărit. Apoi se presară câte o lingură de cacao pe interiorul fiecărei forme. Se înclină forma, așa încât pudra de cacao să îmbrace complet untul. Excesul de cacao se pune în următoarea formă și tot așa până când sunt toate presărate cu cacao.

Ciocolata și untul se topesc la bain-marie, apoi se amestecă bine și se lasă la răcit 10 minute. Separat se bat ouăle întregi și gălbenușurile cu zahărul până când se obține o compoziție tare. Se adaugă și făina și se amestecă bine. Se amestecă ușor compoziția de ciocolată și unt cu ouăle bătute. Se adaugă câte o treime din ciocolată și se amestecă bine de fiecare dată. Apoi totul se pune în forme.

Se pun formele în cuptorul deja încălzit și se lasă 10-12 minute sau până când se formează crustă deasupra, iar marginile prăjiturii se desprind de pereții formei. Se scot din cuptor și se lasă un minut înainte de a fi răsturnate. Mai întâi se apucă ușor partea de sus a prăjiturii și se mișcă puțin ca să te asiguri că se desprinde bine de pereții vasului. Dacă totul e în regulă, se răstoarnă pe farfurii.

Peste fondatul de ciocolată se poate pune sos de caramel și înghețată, așa cum recomandă Gordon Ramsay, sau se poate decora fiecare farfurie cu fructe, frișcă, nuci sau ce vă place.