Fost viceguvernator al BNR merge la pușcărie 5 ani

Fost viceguvernator al BNR merge la pușcărie 5 ani
A fost în politică aproape 30 de ani și a ajuns în posturi importante și în partid și în stat. El neagă că ar fi luat mită, dar magistrații l-au condamnat azi la 5 ani de pușcărie. Decizia e definitivă.

Inițial, magistrații au decis ca policianul să facă 7 ani de pușcărie pentru că a luat un milion de euro mită, dar sentința definitivă, dată azi, 29 octombrie, de magistrați a fost micșorată la 5 ani. În cursul zilei de azi, politicianul va fi încătușat și dus după gratii.

Fost viceguvernator al BNR merge la pușcărie 5 ani

Magistrații au decis azi, 29 octombrie, ca Bogdan Olteanu (48 de ani) să facă 5 de ani pușcărie scrie, digi24.ro

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deţinea funcţa de preşedinte al Camerei Deputaţilor. La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Desigur că toți cei acuzați au negat faptele, dar două instanțe au decis că Bogdan Olteanu se face vinovat.

Inițial, fusese condamnat la 7 ani de închisoare, dar a contestat decizia și a primit o pedeapsă de doar 5 ani.


Mesaj de dor de la Irina către Liviu Dragnea: „ În seara asta, m-am îmbrăcat cu halatul tău…”