„Din pacate imi anunt retragerea de la Politehnica Timisoara, numai suport a fi furat de cooperative.Sper sa intelegeti.Poli sunteti voi”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook pe 1 iulie 2011. De atunci, pe profilul său de pe cunoscuta rețea de socializare nu a mai apărut nimic. Nici măcar o veste de zilele trecute, când Marian Iancu a ieșit din pușcărie.
Marian Iancu a intrat în pușcărie în 2014. După 8 ani petrecuţi în spatele gratiilor, avocații acestuia au reușit să obțină eliberarea sa condiţionată cu șase ani mai devreme, după ce, de-a lungul timpului, au încercat de mai multe ori acest lucru, invocând motiv medicale.
Bolnav și slăbit, Marian Iancu petrece cântând imnul Rapidului
Alexandru Dobroiu, fostul jucător al Rapidului, echipa de suflet a lui Marian Iancu, a stat în celulă cu acesta şi susţinea în urmă cu ceva vreme că starea omului de afaceri nu este bună: „În puşcărie am stat şi cu Iancu, de la Timişoara. E terminat, de-abia mai merge”. Proaspăt eliberat, zilele trecute, Marian Iancu a fost surprins la o petrecere la care cânta imnul Rapidului. Imaginile postate de ProSport arată că celebrul om de afaceri Marian Iancu este radical schimbat, fiind și foarte slab.
ProSport l-a surprins pe Marian Iancu la o petrecere alături de mai multe persoane. Fostul patron al lui Poli Timişoara a petrecut alături de mai mulţi prieteni. Fostul deținut s-a distrat de minune și a ovaționat cu mâinile în aer imnul Rapidului. După 8 ani de închisoare, Marian Iancu arată complet diferit şi mult mai slab.
Marian Iancu a dus Poli Timișoara aproape de titlul de campioană a României
În urmă cu mai bine de un deceniu, Marian Iancu era unul dintre cei mai cunoscuţi patroni ai unei echipe din Liga 1. Acesta a investit mult la Poli Timişoara, iar acest lucru a avut efecte: bănățenii au ajuns pe primele locuri în clasament, însă nu a mai ajuns să câștige titlul. În timpul „epocii” Marian Iancu, Poli Timişoara a fost de două ori vicecampioană a României şi a avut câteva rezultate surprinzătoare în Europa, printre care eliminarea lui Şahtior Doneţk, în 2009.
Lui Marian Iancu i-a fost confiscată averea
După ce a părăsit echipa în 2011, trimis în judecată din 2006, alături de apte persoane, pentru că ar fi prejudiciat statul cu 1.356 miliarde de lei, în 2014, Marian Iancu a ajuns în spatele gratiilor, fiind găsit vinovat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO Oneşti. DIICOT a descoperit că prin firmele sale au fost efectuate tranzacţii fictive cu uleiuri minerale.
El s-a ales cu o pedeapsă cu executare de 14 ani, la care s-a adăugat obligativitatea de a returna statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro, averea fiindu-i confiscată în mare parte.
Sursa foto: captură video / ProSport
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook