Gala Brit Award, prima gală cu trofee neutre. Artiștii nu au mai fost separați în funcție de gen

Gala Brit Award, prima gală cu trofee neutre. Artiștii nu au mai fost separați în funcție de gen
A 42-a ediţie a galei Brit Awards, cele mai importante premii din industria muzicală ce se acordă în Europa, a avut loc marţi seară la O2 Arena din Londra. Evenimentul a putut fi vizionat în acest an pe YouTube, dat fiind noile măsuri sanitare impuse de pandemie.

Marea câştigătoare a galei a fost cântăreaţa britanică Adele, care s-a impus la trei categorii. „Iubesc să fiu o artistă şi nu-mi vine să cred cât sunt de norocoasă că aceasta este profesia mea”, a declarat vedeta pop britanică.

Organizatorii galei Brit Awards au anunţat încă din luna noiembrie că renunță la categorii în funcție de gen,. Astfel că femeile au concurat cu bărbații.  Gala e prima din lumea care introduce trofee neutre din punctul de vedere al genului pentru artiştii autohtoni şi internaţionali. Muzicienii au concurat la categorii precum „artistul anului” şi „artistul internaţional al anului”.

Ediţia din 2022 a marcat introducerea a patru premii dedicate unor stiluri muzicale, pentru care câștigătorii s-au ales prin votul publicului: alternative/rock, hip-hop/grime/rap, dance şi pop/R&B, ai căror câştigători au fost desemnaţi în urma voturilor exprimate de public.

Cine este Little Simz, marea debutantă a galei Brit Award

Premiul Brit pentru cel mai bun artist debutant a fost câştigat de cântăreaţa Little Simz. Tânăra cântăreaţă londoneză a urcat pe scenă însoţită de mama ei. Ea a rostit unul dintre cele mai emoţionante discursuri din cadrul galei, încurajându-i pe tinerii artişti din lumea întreagă şi îndemnându-i să creadă în visurile lor şi să muncească din greu pentru atingerea acestora.

„Eu sunt dovada vie a faptului că indiferent de unde vii, de mediul social, de pregătire şi de rasă, dacă munceşti cu seriozitate poţi să obţii lucruri frumoase”, a spus cântăreaţa britanică.

Iată lista completă a premiilor Brit Awards

Artistul anului: Adele

Cântecul anului: Adele – „Easy on Me”

Albumul anului: Adele – „30”


Grupul anului: Wolf Alice

Artist debutant: Little Simz

Cel mai bun artist rock/alternativ: Sam Fender

Cel mai bun artist hip-hop/rap/grime: Dave

Cel mai bun artist dance: Becky Hill

Cel mai bun artist pop/R&B: Dua Lipa

Artistul internaţional al anului: Billie Eilish

Grupul internaţional al anului: Silk Sonic (Bruno Mars & Anderson .Paak)

Cântecul internaţional al anului: Olivie Rodrigo – „Good 4 U”

Producătorul anului: Inflo

Compozitorul anului: Ed Sheeran

Trofeul Rising Star: Holly Humberstone.

Mai multe imagini de la ceremonie, găsiți aici:

Recomandarile noastre