Garsoniera de 11 mp din Cluj vi se pare scumpă? Să vedeți cât costă un apartament minuscul în New York!

Garsoniera de 11 mp din Cluj vi se pare scumpă? Să vedeți cât costă un apartament minuscul în New York!
Piața imobiliară a luat-o razna. Nu doar în România, unde celebra garsonieră de 11 mp din Cluj se vinde la un preț exorbitant. În toată lumea, prețurile sunt sărite rău peste tot.

Deja celebră, garsoniera de 11 metri pătrați din Cluj-Napoca a fost scoază la vânzare de proprietarul ei, care cere fix 37.499 de euro, adică 3.409 euro pe metru pătrat. Prețul este negociabil. O explicație pentru prețul imens e faptul că locuința e complet mobilată.

Garsoniera este situată la ultimul etaj ( al patrulea)  al unui bloc din cartierul Gheorgheni al Clujului, pe strada Zambilei. Alte facilități ar fi faptul că se află în apropierea transportului în comun.

Garsoniera de 11 mp s-a închiriat, dar acum se vinde

Garsoniera a devenit cunoscută în urma unui anunţ de închiriere, postat la începutul lunii februarie. Acesta s-a viralizat, oamenii amuzându-se copios de , dimensiunea acesteia, doar 11 metri pătrați. Imaginile au generat peste 20.000 de distribuiri și peste 30.000 de comentarii.

Culmea este că garsoniera a fost închiriată imediat. „O domnișoară tânără va locui singură, pentru ea cică ar fi suficient. (…) Din prețul inițial s-au mai negociat încă 20 de euro, deci practic prețul final de închiriere a fost de 180 de euro”, a spus proprietarul. Între timp, probabil chiriașa s-a răzgândit, iar proprietarul garsonierei a decis să o vândă.

Un apartament minuscul în New York costă 5 milioane de dolari

Comparabil cu garsoniera de 11 mp din Cluj, un apartament de mici dimensiuni în New York a fost scos la vânzare pentru 5.000.000 de dolari. Locuința ar crea mari probleme unei persoane cu o înălțime peste medie.

Așa cum se vede într-un video postat pe YouTube, înălțimea încăperilor e cât un stat de om, iar anumite holuri  sunt așa înguste încât nu ar permite să fie traversate, simultan, de două persoane. holul principal e lat cât de un stat de om. Baia e totuși, cu cadă, însă dormitorul e așa mic încât patul e rabatabil.

Recomandarile noastre