Geanta preferată a prințesei Diana, reinventată și lansată a doua oară

Geanta preferată a prințesei Diana, reinventată și lansată a doua oară
După succesul răsunător înregistrat în urmă cu decenii, Gucci a reinventat geanta clasică care a fost preferata prințesei Diana în anii '90. Cunoscuta casă de modă aduce înapoi un alt accesoriu iubit din arhiva mărcii, „Jackie”, geanta preferată cu mâner de bambus a prințesei Diana. Aceasta a fost reinventată de Alessandro Michele la aproximativ 20 de ani după ce originalul a atras atenția fostei soții a Prințului Charles.

Cunoscută datorită preferinței sale pentru jambiere, hanorace largi și genți Gucci, Prințesa de Wales s-a remarcat și prin modul în care își accesoriza ținutele. Știm că regretata prințesă Diana purta bijuterii încântătoare și ținute deosebite la evenimente oficiale. Dar ea nu era cu nimic mai puțin elegantă când mergea la sala de sport.

Era conștientă că o armată de fotografi o va aștepta de câte ori ieșea pe poarta palatului, așa că nu a existat niciun moment în care să iasă din casă nearanjată. Indiferent unde se ducea. Una din ținutele ei iconice e cea în care se îmbrăca pentru a merge la sport: pantaloni de ciclism, hanorac și geanta Jackie de la Gucci pe braț.

Geanta preferată a prințesei Diana, reinventată și lansată a doua oară

Deși acum s-ar putea crede că pantalonii de ciclism care cuceresc din nou moda s-ar datora lui Kim Kardashian sau Kylie Jenner, de fapt, trendul i se datorează prințesei. Diana avea destule perechi în dulap și purta mereu culori diferite. În cea mai mare parte combina cu tricouri, hanorace sau pulovere supradimensionate.

Cu toate acestea, ceva a fost foarte atent ales de mama prinților William și Harry. Este vorba de geanta cu care a ales  să se ducă mereu spre sala de fitness unde se antrena. Prințesa Diana nu purta genți de sport, în schimb își împacheta lucrurile în genți de lux la modă și scumpe. Dar să recunoaștem, chiar i-a plăcut să scoată prosopul din geanta Gucci.

Sinonim cu stilul Lady Di la începutul anilor ’90, când paparazzi au surprins-o părăsind Chelsea’s Harbour Gym purtând un hanorac de colegiu și pantaloni scurți pentru ciclism (1995), geanta de lux încăpătoare era un accesoriu care îi evoca libertatea personală. Pe măsură ce se îndepărta de familia regală, Diana a devenit mai îndrăzneață cu alegerile sale în modă. Totuși, așa cum a spus odată stilistul ei, Anna Harvey, a renunțat întotdeauna la formalizare în afara codurilor vestimentare regale.

Noua geantă Gucci „Diana”

Versiunea lui Michele a genții structurate se bazează pe această idee de fluiditate. Distingându-se de original prin centurile de piele neon fixate în jurul mânerelor din bambus – o încuviințare a benzilor funcționale care au menținut integritatea mânerelor din lemn din anii ’90 – noile curele cu vizibilitate ridicată sunt disponibile în alternative sclipitoare.

Cu nume nou și disponibilă în trei dimensiuni și șapte culori noua geantă de la Gucci are versiuni șocante de smarald și trandafiriu cu curele galbene, roz sau portocalii. Acestea întăresc misiunea mărcii de a promova expresia de sine prin produsele sale, scrie Vogue.com.

Prezentată în timpul Paris Fashion Week,  pe brațul unui model cu părul roz care poartă un iepure pe post de animal de companie pe catwalk, geanta Gucci „Diana” are un mesaj clar:  ești liber să fii cine ești. Prietenii casei, inclusiv Sienna Miller, Jodie Turner-Smith și Elle Fanning (foto), s-au grăbit să-și adauge în garderobă accesoriul aniversar.

Regina stilului boho Sienna a optat pentru versiunea mare de culoare neagră. Accentele portocalii fluorescente i-au atras atenția lui Jodie, iar comoda ultra-feminină Elle a a vrut o geantă roz pudrat. Noul model dedicat Prințesei Diana a fost lansat luna aceasta și costă aproape 4.000 de dolari.

Sursa foto: Instagram, Vogue, Gucci.com

Chef Cătălin Scărlătescu, amănunte picante despre viața sentimentală. Cum le ia mințile femeilor

Recomandarile noastre