Cum arată noul conac de sub munte al lui Barack Obama. Proprietatea e uriașă. Foto

Cum arată noul conac de sub munte al lui Barack Obama. Proprietatea e uriașă. Foto
Lucrările la conacul hawaiian minimalist al fostului președinte american Barak Obama sunt aproape de final.

Conacul de pe uriașa proprietate hawaiiană a soților Obama se apropie de finalizare, dar nu fără controverse. Această oază de relaxare, situată chiar la poalele muntelui, ar putea fi locul în care Barack și Michelle Obama își vor  petrece anii de pensie, presupunând, desigur, că se vor pensiona complet vreodată.

Proprietatea lor se întinde pe 1,2 hectare în comunitatea Waimanalo de pe insula Oahu. Oahu este a treia insulă ca mărime din Insulele Hawaii. Aici locuiesc aproximativ un milion de oameni – circa două treimi din populația statului american Hawaii.

Ei au cumpărat proprietatea în 2015 pentru 8,7 milioane de dolari. Pe teren se găsea și o casă care, nu e una necunoscută. Imobilul apărea într-un serial de televiziune de acțiune american „Magnum P.I.”  Familia Obama a demolat casa în 2018, după care a chemat echipele de constructori pentru a le ridica o casă a visurilor lor.

Barack Obama în inspecție pe șantierul conacului

Echipele de constructori  amenajează deja proprietatea, așa că se pare că vor fi gata pentru mutarea proprietarilor încă din această vară.

Fostul președinte american Barack Obama a inspectat lucrările la începutul acestei luni, verificând modul în care firma de construcții avansează cu amenajările interioare ale imobilului, scrie TMZ.com.

În total, conacul va cuprinde trei structuri pe proprietate, probabil una pentru familie, cea principală, o alta pentru reprezentanții Serviciului Secret care sunt obligați să îi păzească pe viață pe fostul președinte și familia sa, și o a treia, care să deservească piscinele și personalul casei.

Ecologiștii nu sunt deloc mulțumiți de proiectul de construcție al lui Barack Obama. Aceștia îl acuză pe fostul președinte că ar fi găsit o lacună în lege pentru a menține un dig pe proprietate. Opozanții lui susțin că acest dig erodează coasta din Oahu.

Soții Obama mai dețin o proprietate, tot pe o inusulă

Familia Obama deține și o proprietate pe Martha’s Vineyard, pe care au cumpărat-o în 2019 pentru 11,75 milioane de dolari. Martha’s Vineyard este o insulă situată la sud de Cape Cod, în Massachusetts, în Statele Unite, în America de Nord, cunoscută pentru faptul că este o colonie populară de vară.

Sursa foto: Tmz.com

Recomandarile noastre