Gigi Becali, donație uriașă pentru Biserică, de Crăciun! E o premieră mondială

Gigi Becali, donație uriașă pentru Biserică, de Crăciun! E o premieră mondială
Gigi Becali a anunțat că nu mai investește în jucători, însă a făcut o achiziție impresionantă. L-a costat „numai” 175.000 de euro.

Credința lui Gigi Becali este că investiția va ajuta echipa să aibă randament. Latifundiarul din Pipera  a reușit, cu această investiție, o premieră mondială.

FCSB a devenit, astfel, primul club de fotbal care cumpără clopote bisericești. Ele au fost achiziționate de Becali pentru biserica pe care tot el a construit-o lângă baza sportivă de pregătire a echipei. Fostul arbitru Alexandru Tudor, devenit mâna dreaptă a lui Becali, s-a ocupat îndeaproape de cumpărarea și instalarea clopotelor. Acesta este, ca și Gigi Becali, un om cu credință în Dumnezeu și a participat, alături de șeful său, în mai multe pelerinaje.

Becali nu plătește sportivi, doar clopote

Becali a tranzacționat clopotele bisericii prin intermediul FCSB. Astfel, vicecampioana României a achitat 145.000 de euro pentru 14 clopote de proveniență rusească. Cel mai mare dintre ele are doi metri, și cântărește 4,3 tone. Doar acesta a  costat 100.000 de euro.  Conform unor surse citate de GSP.ro, din Biroul Vamal de Interior Ilfov, FCSB a mai dat 30.000 de euro taxe vamale pentru importarea clopotelor.

Becali anunța recent că nu are de gând să consume bani în fotbal. „Nu mai dau eu banii lui Dumnezeu ca să se joace unii cu o minge. Clubul mai are bani pentru încă două sezoane, că am încasat suma de la Parma pentru Man și va mai pleca acum și Florin Tănase.

Cât timp mai am fotbaliști de vândut, mergem mai departe. Când n-o să mai vând pe nimeni, n-o să dau de la mine niciun leu ca să completez bugetul. Cinci sute la sută, nu mai pun niciun ban”, a explicat acesta.

Antrenorul tămâia cantonamentul

Sfințirea bisericii din catonament a avut loc în perioada în care antrenor era Bogdan Vintilă. El fusese angajat fiindcă era religios și deținea licența Pro. În acea perioadă, mai scrie sursa citată, se tămâiau camerele din baza de pregătire de la Berceni.

Înainte să importe clopotele din Rusia, Becali a investit 100.000 de euro în acoperișul bisericii din cantonament: „Biserica e terminată, mai am doar să pun catapeteasma”. În aceeași perioadă, Becali mai investește într-o biserică. „Un milion de euro face doar acoperișul, care e din aur. Din Ucraina îl aduc. Fac și eu ceea ce pot și mă rog la Maica Domnului să pot să fac mai mult. Supăr pe cineva fiindcă fac biserici și mănăstiri?”, spunea Bcali cu referință la biserica din Pipera.

Becali are în plan și mănăstiri

Gigi Becali a mai anunțat că va construi două mănăstiri în Olănești, una de călugări, cealaltă, de maici. „Mănăstirea de călugări va fi un fel de mic oraș călugăresc cu cinci sute sau cu o mie de călugări. Vor fi și animale, dar numai de sex masculin: măgari, boi. Vor fi și găini, dar cocoși”, a declarat el pentru Libertatea.

Anula acesta, Adevărul a dezvăluit că Becali a achiziționat o pensiune în comuna Dorna Arini, din județul Suceava, după ce văzuse pe internet poze cu biserica din curtea acesteia. L-a costat 160.000 de euro.

Sursa foto: ProSport.ro

Recomandarile noastre