Gigi Becali, în topul bogaților din sport. Câți bani mai are

Gigi Becali, în topul bogaților din sport. Câți bani mai are
Trăim vremuri grele, dar nu și Gigi Becali. Bate mătănii și câștigă bani. A rămas în topul celor mai bogați români. Câți bani mai are.

Latifundiarul din Pipera, Gigi Becali, știe să facă bani. Conform Top 300 Capital cei mai bogați români realizat de revista Capital, miliardarul a reușit să-și păstreze averea.

Gigi Becali nu a mai reușit să-și ducă echipa în grupele competițiilor europene, dar averea sa nu s-a subțiat. Chiar în plină pandemie, Gigi Becali, conform estimărilor are aceeași avere, scrie capital.ro.

Gigi Becali, pe locul 12 în Top 300 cei mai bogați români

Pe locul 12 în clasamentul  Top 300 Capital cei mai bogați români se află Gigi Becali. Omul de afaceri se menține la același nivel ca și anul trecut, cu o avere între 350 și 450 de milioane de euro. Principalii bani ai lui Gigi Becali nu vin din fotbal, ci din imobiliare și construcții.

La mică distanță, este Ioan Niculae, omul care deține Astra Giurgiu, cu o avere de 300-340 de milioane de euro, bani făcuți majoritar din agricultură. Patronul Astrei este pe locul 16.

George Copos revine puternic printre cei mai bogați români după o perioadă de criză. Omul de afaceri are o avere în creștere față de anul trecut, asta în condițiile în care o parte din afacerile sale sunt și din domeniul Horeca, puternic afectat de pandemie. Fostul patron al Rapidului este pe locul 27 în clasament, cu o avere estimată la 200-210 milioane de euro, cu 10 milioane mai mult decât anul trecut. Profitul Ana Hotels în 2019 a fost unul important: 7,8 milioane de euro.

Ion Țiriac, cel mai bogat român in sport

Ion Țiriac este primul dintre cei mai bogați oameni din sport, pe locul doi la general. Fostul jucător de tenis se menține pe locul doi cu o avere estimată la 2 miliarde de euro, iar afacerile bănoase ale magnatului sunt în domeniile: auto, imobiliare, sport sau energie. Țiriac este devansat în top 300 Capital doar de frații Dragoș și Adrian Pavăl, care au o avere estimată la 2,2 miliarde de euro.

Pandemia nu pare să îi fi afectat afacerile lui Țiriac, cel care are aceeași avere estimată ca și în anul 2019, 2 miliarde de euro. Frații Pavăl chiar au prosperat în pandemie, cu un plus de 200 de milioane în ultimul an.

Următorul nume din lumea sportului inclus în acest clasament este Gruia Stoica. Omul de afaceri a negociat insistent în anul 2013 preluarea Rapidului de la George Copos, însă negocierile nu au ajuns la un numitor comun, astfel că tranzacția a căzut. Gruia Stoica este pe locul 8 în acest clasament, cu o avere estimată între 460 și 500 de milioane de euro.

Simona Halep și-a mărit averea

Simona Halep este în urcare și ea în acest top. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon are o avere de 47 de milioane de euro, mai mare cu 10 milioane decât anul trecut. Câștigurile campioanei noastre sunt din sport și imobiliare, locul ocupat în clasamentul bogaților fiind 140.

Topul celor mai bogați români din sport

În total, 27 de oameni din sport sunt înTop 300 Capital cei mai bogați români.

Ion Țiriac – 2 miliarde de euro
Gruia Stoica – 460-500 de milioane de euro
Gigi Becali – 350-450 de milioane de euro
Ioan Niculae – 300-340 de milioane de euro
George Copos – 200-210 milioane de euro

George Bosânceanu – 121-127 de milioane de euro
Ionuț Negoiță – 102 milioane de euro
Nicolae Badea – 94 de milioane de euro
Cristi Borcea – 82 de milioane de euro
Ion Lazăr – 69 de milioane de euro
Vladimir Cohn – 65 de milioane de euro
Constantin Frățilă – 62 de milioane de euro
Simona Halep – 47 de milioane de euro
Teia Sponte – 46 de milioane de euro
Cosmin Olăroiu – 42 de milioane de euro
Ștefan Gadola – 39 de milioane de euro
Viorel Cataramă – 39 de milioane de euro
Doru Damaschin – 38 de milioane de euro
Mircea Lucescu – 37 de milioane de euro
Arpad Paskany – 35 de milioane de euro
Familia Walter – 31 de milioane de euro
Dan Petrescu – 31 de milioane de euro
Gheorghe Hagi – 29 de milioane de euro
Ioan Neculaie – 27 de milioane de euro
George Țucudean – 24,5 milioane de euro
Cristi Chivu – 24 de milioane de euro
Valeriu Iftime – 23 de milioane de euro


Exclusiv. Oana Zăvoranu dă în vileag „afacerea bijuterii”. Cum fac bani influenserițele