Cât este de bogat Ion Țiriac. Nu și-a ridicat pensia din 1999

Cât este de bogat Ion Țiriac. Nu și-a ridicat pensia din 1999
Ion Țiriac, una dintre legendele tenisului românesc, este posesorul unei averi fabuloase, notează, în ediția premium, Capital. Succesul său în afaceri este unul cunoscut, dar puțini sunt cei care știu ce avere are, de fapt, fostul sportiv.

Toată lumea știe că Ion Țiriac, fostul mare tenisman, este unul dintre cei mai bogați români și că este foarte inspirat în afaceri. Totuși, cât este de bogat?

Cât este de bogat Ion Țiriac?

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri ai României. Cu toate că este cunoscut faptul că acesta este posesorul unei averi colosale, nu puține sunt persoanele care s-au întrebat câți bani are, de fapt, acesta, scrie capital.ro.

Potrivit estimărilor publicate de Top 300 Capital Cei mai bogați români, revistă scoasă de Editura Evenimentul zilei si Capital, care a apărut acum la chioșcurile de presă, averea lui Ion Țiriac se ridică la aproximativ 2 miliarde de euro, acesta având afaceri în mai multe domenii, printre care auto și imobiliare.

De-a lungul timpului, Ion Țiriac a fost discret în privința veniturilor sale, acesta nedeclarând niciodată în mod public cât câștigă. Cu toate acestea, fostul tenismen a dezvăluit unor prieteni suma pe care o primește lunar.

Ion Țiriac  nu și-a ridicat pensia din 1999

Celebrul om de afaceri a declarat că ar avea o pensie cuprinsă între 10.000 si 12.000 lei. Se pare că Ion Țiriac nu și-ar fi ridicat pensia din anul 1999, iar suma se află într-un cont bancar. După ce a renunțat la tenis, Ion Țiriac a fost 20 de ani ofițer în Ministerul de Interne și a iesit la pensie cu gradul de colonel, scrie capital.ro.

Potrivit americanilor de la Forbes, până anul acesta, Ion Țiriac era cel mai bogat fost sportiv din lume, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, însă a fost detronat în această ierarhie de legendarul baschetbalist american Michael Jordan (2,1 miliarde de dolari).

Ion Țiriac și-a transferat toți banii în contul unei fundații

„Nu mai am bani! Eu toți banii i-am donat fundației. Trăiesc bine, extraordinar trăiesc. Mi se plătește și combustibilul la avion și tot”, a dezvăluit Ion Țiriac în cadrul emisiunii ”Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia.


Astroloaga Casei Regale britanice face previziuni. Ce va aduce anul 2021 Reginei Elisabeta și familiei ei

Recomandarile noastre